Újra biztonságos lesz a szentendrei bicikliút

Csütörtökön megtörtént mind a három szerelőakna lefedése. Pénteken befejezik a kerékpárút burkolatának helyreállítását, és szombaton megnyitják a lezárt szakaszt a kerékpárosok előtt – írja a szentendre.hu.

Korábban a Váci Napló is beszámolt róla, hogy Szentendrén az elmúlt hetekben egy lefedetlen betongödör miatt négy biciklis is balesetet szenvedett. A probléma július eleje óta megoldatlan volt, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt (DMRV) nem tudta orvosolni az ügyet, a kerékpárosok pedig nem vették figyelembe az útlezárást.

Csütörtökön azonban Fülöp Zsolt polgármester arról tájékoztatott a város honlapján, hogy az EuroVelo 6, Postás strand és a Dera-híd közötti bicikliút szakaszon hamarosan újra biztonságosan lehet majd kerékpározni. A tegnapi nap folyamán egyeztetett a városvezető a DMRV műszaki igazgatójával, Balogh Zsolttal, aki elmondta neki, hogy a munkálatokat végre be tudják fejezni és szombaton megnyitják a lezárt szakaszt a kerékpárosok előtt. Az aknák műszaki előírásoknak megfelelő helyreállításához egyedi gyártású vasbeton fedlapokra volt szükség, amiket a Szebeton Zrt-ben gyártottak le. A helyreállítás elhúzódását a kötelezően lefolytatandó közbeszerzési eljárás csúszása okozta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments