Utazási irodák váci tanulmányútja

Közel 30 magyar utazási iroda képviselője töltötte a keddi napjának nagy részét városunkban. A helyi Tourinform iroda és az önkormányzat szakembereinek szervezésében megtartott tanulmányút gazdag programot kínált a résztvevőknek – írja a vac.hu.

Kora délelőtt a váci vasútállomásra érkezőket a népszerű váci kisvonat vitte a bemutatkozás helyszínére. A Remete Pince tulajdonosa, Ambrusné Fogarasi Erzsébet üdvözlő szavai után Matkovich Ilona köszöntőjében vázolta Vác közlekedési, földrajzi előnyeit, melyek segítenek a városban sorakozó látványosságok, történelmi helyek megismertetésében az ország más részeiről érdeklődők számára is. A polgármester külön felhívta a figyelmet néhány olyan váci helyre, melyet a nap folyamán a szervezőknek köszönhetően közelebbről is megismerhettek a vendégek. A jelenlévők megkóstolhatták az egyre ismertebb váci kávéspecialitást, a Mária Terézia melange-t is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Már igényelhetik a rászorulók az élelmiszercsomagokat

A Memento Mori kiállítás megtekintése után újra a kisvonatra szálltak vendégeink, hogy városnézéssel egybekötött ismertetőt kapjanak a Dunakanyar barokk gyöngyszemének nevezetességeiről és megismerhessenek több vendéglátó- és szálláshelyet is. Az ebédet követően már a panorámabusszal folytatódott a városnézés. Végül a Pannónia Házban található kiállítások megtekintése mellett a váci idegenforgalomban tevékenykedő vállalkozókkal beszélgettek, majd tapasztalat- és információcserés egyeztetésekkel zárták látogatásukat az utazási irodáktól ideérkező szakemberek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments