Vajon ki lesz 2021 Dunakanyar hangja?

Minden eddiginél erősebb mezőny alakult ki az idei Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekversenyen – fogalmazott a zsűri a hétvégi elődöntőn. Az október közepén indult versenyre ezúttal is az ország minden pontjáról közel százan jöttek el, hogy megmérettessék tudásukat a váci a művelődési központban. A döntőbe a 16 legjobb versenyző jutott be.

Az immáron 12. alkalommal megrendezett országos hírű tehetségkutatóra – Vác és térségén kívül – Szegedről, Nyíregyházáról, Békéscsabáról, Miskolcról, Pécsről és Budapestről is érkeztek énekesek. A három fordulós versenyben először 35 fő jutott tovább, ezt követően pedig a zsűri 16 énekest szavazott be a most vasárnapi döntő-fináléba. A versenyre idén is kortól függetlenül, bármilyen műfajban lehetett nevezni, így igen színes produkciókat hallgathatott és láthatott a közönség.

Nehéz volt a zsűri dolga, a verseny alatt többször is viccesen hangsúlyozták: legszívesebben már most mindenkinek átadnák a nyertes kupát. A Dunakanyar Hangja Énekversenyt viszont csak egy valaki fogja megnyerni. Felnőtt kategóriában az első helyezett – a hatalmas elismerés mellett – értékes nyereményeket is bezsebelhet majd; többek között egy kétszemélyre szóló 3 nap 2 éjszakás csodálatos, wellnessel egybekötött pihenést a zalaegerszegi 4 csillagos Willis Hotelben, egy stúdió felvételt stúdióklippel együtt Zoller Zsolt felajánlásában, valamint Mihályi László mestercukrász külön erre az alkalomra készített tortáját is hazaviheti. A második helyezett a gödi Aphrodite Hotel felajánlásában tölthet el másodmagával egy fantasztikus három napot, a gyermek kategória győztesét és egész családját pedig a RoBirtok látja majd vendégül. A tét tehát óriási, valószínű egy nagyon izgalmas döntőre számíthatunk most vasárnap.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A Dunakanyar Hangja Énekverseny ötletgazdája Wernke Ádám is boldogságát fejezte ki a döntő előtt, amiért már 12 éve ilyen töretlen sikerrel tudják megszervezni a rendezvényt. Köszöntőbeszédében kiemelte, hogy hálával tartozik minden szülőnek, akik pénzt, időt, energiát nem kímélve több száz kilométert utazva eljöttek Vácra, hogy a tehetséges gyermeküknek lehetőséget adjanak álmaik megvalósítására és mindazon fiataloknak, akik nem adják fel az álmaikat, hanem dolgoznak a sikeres jövőjükért.

„Ők azok, akik ezt a versenyt minden évben tovább éltetik, ők azok akik jó hírét viszik az országban – függetlenül attól, hogy megnyerik-e a versenyt. – Az énekesek itt őszinte, építő jellegű kritikát kapnak, tapasztalatot gyűjthetnek, új kapcsolatokra tehetnek szert, sőt új barátokat is szerezhetnek. Csodálatos érzés látni azt a rengeteg büszke mosolyt, az izgalmat, a drukkot és olykor a fájdalmas könnyeket is az arcokon, amelyek aztán persze még nagyobb erőt adnak majd a folytatáshoz. Ez az egész ettől szép” – zárta gondolatait a főszervező, aki egyébként énekesként korábban szintén részt vett már hasonló tehetségkutató versenyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Akik szeretnének részesei lenni a döntő izgalmas élményének, azok most vasárnap délután 5 órakor látogassanak el a váci művelődési központba és szurkoljanak kedvenc énekesüknek. A zenés-énekes táncos show két felvonásos lesz, a belépődíj 1000 forint. Ne hagyják ki, érdemes lesz megnézni, hogy vajon ki nyeri meg az idei Dunakanyar Hangja versenyt! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments