A fénykereszt és a kötelező védőoltás kapcsán is megszólalt a helyi Mi Hazánk Mozgalom

Két, helyi ügyeket is érintő témában szólalt fel a váci Mi Hazánk Mozgalom egy november nyolcadikai sajtótájékoztató keretei között. Csereklye Krisztina, a párt helyi szervezetének, valamint a Zöld Hazánk Mozgalomnak a vezetője a Naszály-hegyre tervezett fénykereszt ügyében fejezte ki nemtetszését, míg Páli Jenő, a párt országgyűlési képviselőjelöltje a kormány legújabb oltáspolitikája kapcsán szólalt fel.

A múlt héten járta be a városi sajtót az a hír, miszerint a váci születésű Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely egy „szakrális jelentéssel bíró ún. Fénykeresztet” állítana a Naszály-hegyen. Ezzel az elhatározásával széles körökben keltett meglepettséget, illetve sokaknak a nemtetszését váltotta ki. Ezen emberek körébe tartozik Csereklye Krisztina is, aki egy, a zenésznek címzett nyilvános levelet is írt, amit a hétfői sajtótájékoztatón olvasott fel. Ebből pedig kiderült, hogy a szerinte mindezzel a hegységen okozott már eleve súlyos sebet tennénk csak még erőteljesebbé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Profi oktatók segítségével bővítették tudásukat a Váci Sport Nonprofit Kft. munkatársai

„Ez azért meglepő számomra, mint környezettudományi szakembernek, mert láthatóan nem előzte meg az ügyet sem szakmai hatástanulmány, sem pedig a váci polgárok véleményének meghallgatása. […] Mint ismeretes, az elmúlt évtizedekben olyan mértékűen megnőtt az urbanizáció hatása és a természetes környezet pusztítása, mint még sohasem. Ennek egyik elszenvedője volt a Naszály-hegynek a biodiverzitása, miután megcsonkították területét a felszíni bányászattal.”

Majd az ES TV felvetésére azt is hozzátette a helyi politikus, hogy véleménye szerint egy nagyon komoly, sokféle szakember bevonását igénylő projekt lehetne az a rehabilitációs program, aminek a keretében egy természetközeli állapot létrehozására törekedhetnének, de lehetne erre megoldást találni. Mint hozzátette:

„Úgy vélem, hogy ezt a sebet egy mesterségesen világító kereszt még erőteljesebbé tenné, amely nem csak úgy sütne ránk, mint mindannyiunk bűne, de még feloldozásra se számíthatnánk, ameddig helyre nem hozzuk a szétvágott hegyünket.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház májusi előadásai

Az eseményen ezt követte Páli Jenő felszólalása, aki a kormány azon rendeletét kommentálta, ami alapján a munkáltatók, illetve az önkormányzatok vezetői kötelezővé tehetik a koronavírus elleni védőoltást alkalmazottjaik számára. A képviselő-jelölt elmondta, hogy politikai közössége nem támogatja ezt a határozatot, de ha már megszületett, további lépéseket várnak a vezetéstől.

„A Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy hozzák nyilvánosságra, mindazokat a statisztikai, orvosi adatokat, amely alapján felelős döntést tudnak hozni, mind a munkáltatók, mind a települési önkormányzatok vezetői, mind maguk a munkavállalók. Gondolok itt arra, hogy szeretnénk pontosan tudni, hogy milyen és hány beteg fekszik a kórházakban, milyen oltásokkal. Pontosan milyen hatásfokúak ezek az oltások, akik lélegeztetőgépre kerülnek, vagy akik esetleg meghaltak milyen oltásokat kaptak korábban?”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szombaton Deákvár 30 pontján lesz garázsvásár

Az is elhangzott, hogy a párt azt ígéri, hogy a 2022-es választások után létre fog hozni egy független víruskutató laboratóriumot, amelyben megvizsgálják pontosan a koronavírust, bevizsgálják az összes védőoltást, azoknak hatásfokát, hatékonyságát, működését, valamint rövid, közép és hosszútávú hatásait és mellékhatásait, majd mindezeket nyilvánosságra fogják hozni. Emellett célzottan koronavírus elleni gyógyszer kifejlesztésére szeretnék a hangsúlyt fektetni, mert úgy látják az oltások nem elég jó hatásfokúak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments