A kollégisták titkos élete: faültetés a Bocskai kollégiumban

Dréncső fektetéssel és versmondással egybekötött faültetést szerveztek a váci Bocskai István Kollégiumban. A hagyományteremtőnek szánt programban az intézmény első éves lakói vettek részt.

A kollégiumi életnek megvan a maga sajátos bája. Erről rengeteg Vácon tanuló diák közvetlen tapasztalatokat szerezhet, hiszen sokan veszik igénybe itt is ezt a szolgáltatást. Városunk a térségben központi településsé nőtte ki magát a középfokú iskolai intézmények tekintetében, így több környező vagy akár távolabbi megyéből érkező fiatal is ide helyezi át a székhelyét hétköznaponként. Ez pedig a kötöttségek és kötelezettségek mellett számos programlehetőséget és közösségi élményt jelent számukra. Akár önmaguk, akár a pedagógusok jóvoltából olyan alkalmakra is lehetőségük nyílik és olyan emlékekkel gazdagodnak, amikre sima iskolába járóként nem lenne módjuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Erre szolgáltatott a héten példát a váci Bocskai István Kollégium, ahol egy hagyományteremtőnek szánt program keretében fát ültettek és verseket mondtak az intézmény első éves lakói.

Az ősziszünet utáni első tanítási héten, szerdán történt, hogy az esemény ötletgazdájának, Orbán Ákos nevelőtanárnak a vezényletével egy csapat 9. évfolyamos fiú az ugyancsak friss kollégista lányok koszorújában kivonult a kollégium udvarára és elültették az egyik tanuló szülei által adományozott szelídgesztenyefát. De emellett egy Volt őszi színek kémiája installációra, Peter Wohlleben: A fák titkos élete könyvajánlóra és a tanítás utáni időpontnak köszönhetően egy majdnem fejlámpás versmondásra is sort kerítettek.

Az elültetett fa előtt egy táblát is elhelyeztek, amit Korponai Kolos, romhányi kollégista készített önként vállalt szorgalmi feladatként. A fiatal diák az este megvalósításban is sokat segített, így a közösségi munkájáért jutalomkönyvekben részesült, amiket társai előtt vehetett át boldogan. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments