A szakszervezetek a tömegközlekedés leállásától tartanak

„Ha kötelező lesz az oltás, leáll a MÁV, és a Volán is” – ezt a Vasutas Szakszervezet elnöke, és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke mondta az ATV híradójának.

Egy múltheti Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy november 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön, illetve a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára. Ennek kapcsán keresett meg az ATV több vállalatot is hogy megtudják, döntöttek-e már az oltás bevezetéséről. A BKV közleményt küldött, amelyben az áll: jelenleg is egyeztetések zajlanak a témában. A Telekom és a MÁV Zrt., amelyhez a Volán is tartozik, nem reagált a megkeresésre.

A Vasutas Szakszervezet elnöke azonban megelőzte az esetleges szigorításról szóló bejelentést és elmondta a budapesti tévé híradójának, hogy ha a MÁV-nál bevezetik a kötelező oltást, akkor leáll a vasúti közlekedés, hozzátéve, hogy a vasutasok átoltottsága megfelel az országos átlagnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Titkos tüzek – kiállításmegnyitó Kemencén

„Azonban ha ezt szétbontom szellemi munkakörre és végrehajtó szolgálati munkakörre, akkor ez az arány már rosszabb. Azok, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, ott az oldottság sajnos a legrosszabb aránnyal van” – fogalmazott Meleg János.

A helyzet a Volánnál sem jobb a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint. Dobi István úgy véli, nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a Volán. Elmondta, hogy óriási a felháborodás a munkavállalók körében az esetleges kötelezővé tétellel kapcsolatban.

Azokat a dolgozókat, akik nem oltatják be magukat, egy év fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni. Az állami intézmények munkatársai januárig kapnak időt. Önkormányzati cégeknél a polgármester dönt. Az oltási kötelezettség alól orvosi igazolással lehet mentesülni. (Forrás: atv.hu, fotó: MÁV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments