Adventi programok és újévi koncert Szentendrén

Adventi gyertyagyújtás, vásár, művészeti és kulturális programok, kiállítások és újévi koncert is várja az érdeklődőket november 27. és január 10. között Szentendrén. A szervezők tájékoztatása szerint újra ünnepi díszbe öltözik a város történelmi belvárosa az adventtől vízkeresztig tartó ünnepi időszakra.

A főtéren a város karácsonyfája mellett adventi koszorú, betlehem és világító hógömbök is helyet kapnak.
Adventi vásárt tartanak a sétálóutcában, ahol a helyi és környékbeli kistermelők áruin túl az ország más területeiről érkező kézművesek portékai közül is válogathatnak az érdeklődők. A négy adventi vasárnap délutánján pedig ünnepélyes gyertyagyújtás lesz, amelyet ünnepi műsor, esténként fényfestés egészít ki. Emellett az „Amitől jó a világ” elnevezésű programsorozatban a város civil szervezetei, egyesületei jótékonysági akciókat, programokat szerveznek, hogy a bevételből támogassák a nehezebb körülmények közt élőket. De mindezeken felül is színes programkínálattal készülnek a településen:

 • November 27-én, a középkori zenét játszó Bordó Sárkány zenekar lemezbemutató koncertet ad az Árpád Gimnázium kórusának közreműködésével.
 • December 3-án a fennállásának 10 éves jubileumát ünneplő STOP Makarenko underground zenekar Stop Mikulás című műsorával lép fel.
 • December 4-én rendezik a jótékonysági Mikulásfutást, városszerte pedig világító adventi kalendárium létrehozására buzdítják a helyieket.
 • December 7-én a Borbély Műhely jazzquartet idei utolsó, szentendrei koncertjére készül.
 • A helyi teátrumban rendezendő SzentEndrei Szalonban december 12-én Nagy Barbara festőművésszel és Németh Kristóf színművésszel beszélget Endrei Judit.
 • December 17-én a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében a Holle anyó varázslata című színházi produkció lesz látható.
 • December 18-án a Péter Pál templomban az esti mise utáni Adventi hangversenyen Musica Beata Vegyeskar és Új Szentendrei Kamarazenekar örvendezteti meg hallgatóságát.
 • Ugyancsak december 18-án a k2 Színház Béke-betlehemi játék egy részben című előadását a MANK Galériában tekintheti meg a közönség.
 • December 19-én Karácsonyi csillagok címmel a Szentendrén élő Fischl Mónika ad adventi koncertet a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében. Az énekesnő vendége Dolhai Attila lesz.
 • A Szamos Cukrászdában Karinthy Ferenc Dunakanyar című előadása december 27-én és december 30-án is műsoron lesz Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal a főszerepben.
 • Január 8-án az Borbély Műhely Újévi koncertjén lehet részt venni a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében, a vendég Szolnoki Péter lesz.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Szent Korona országa – Ősbemutató augusztus 20-án, Dunakeszin, a Katonadombon

Mindeközben a Dunakorzón karácsonyi filmek várják az érdeklődőket. Tiszeker Dániel Nagykarácsony című mozija és Dobó Kata új rendezése, az El a kezekkel a papámtól! című filmek mellett Steven Spielberg Oscar-díjas rendező West Side Story című musicalje is szerepel a műsorban. (Kép: szentendre.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments