Az avar és kerti zöldhulladék égetéséről

Az Országgyűlés módosította a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvényt, így január 1-jétől törlésre került az a rendelkezés, amely alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést. Így az egész ország területén a kerti zöldhulladék és avar égetésének tilalma lépett életbe – írja a vac.hu.

Vác város már korábban – a levegő minőségének védelmének érdekében – 2020. április 16-án hatályon kívül helyezte az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 2006-os helyi rendeletet. A 30/2006 (VI. 26.) számú helyi rendelet szabályozta azt az időszakot, amikor – meghatározott feltételek mellett az égetés megengedett volt Vácott.

A fentiek értelmében Vác város területén TILOS A KERTI HULLADÉK ÉGETÉSE!

A külterületen történő égetés engedélyezését minden esetben az illetékes hatóság – Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség – egyedileg bírálja el.

A tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozók kötelező élet- és balesetbiztosításáról szóló 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet értelmében, a tűzgyújtás szabályainak megsértéséért tűzvédelmi bírság szabható ki 10 000 – 3 000 000 Ft között. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments