Az első hazai döntetlen is megszületett

Október 31-én az FC Dabast fogadták a váci focisták a Ligeti Stadionban, céljuk továbbra is a bennmaradáshoz szükséges pontok begyűjtése volt. Ebben a küzdelemben pedig ha csak egy kis lépést is de sikerült tenni, hiszen egy újabb döntetlennel itthon tudtak tartani egy pontot.

A Vác FC hosszú idő után újra a kieső zónán kívülről várhatta a következő bajnoki forduló megpróbáltatásait. Legutóbb a dobogós helyezésre pályázó Dunaújváros PASE otthonából sikerült egy 2-2-es döntetlennel elhozni egy rendkívül értékes pontot, de nem állhattak meg itt. Amennyiben meg is tartanák jelenlegi pozíciójukat vagy esetleg határozottabban bebiztosítanák helyüket a harmadosztályban, további pontokra van szükségük. Ezeknek a gyűjtésére pedig az FC Dabas ellen nyílt október utolsó napján egy újabb lehetőségük, ami megint csak egy nehéz feladatnak ígérkezett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A múlthéten a 75. születésnapját ünneplő váci edző, Csank János is arra hívta fel a figyelmet a találkozót megelőzően a klub honlapján, hogy egy nagyon masszív ellenféllel lesz dolguk. A legutóbb kiharcolt pontszerzés után pedig jó lett volna egy könnyebb ellenfél ellen fenntartani a kialakulóban lévő jó formát. De a mester azt is megjegyezte érdekességként, hogy Szabó László és Rábold Richárd személyében két korábbi váci játékos is a dabasiak sorai között lesz.

A kezdés után hamar kiderült, hogy nem volt megalapozatlan a váci sportvezető aggodalma. A vendégek egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést, míg a hazaiak ismét csak a zárt védekezésből indított kontratámadások hatékonyságában bízhattak. Ebből aztán egészen a játékrész hajrájáig eseménytelen küzdelem alakult ki, rendszeres dabasi mellélövésekkel, gyenge váci próbálkozásokkal. A szünet előtt viszont egy beívelt szögletet kiejtett a kezéből a nappal szemben védő kapus, amit Zámbó Dániel ki tudott használni és a kapuba helyezett, 1-0.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A játék képe azonban az eredménytől függetlenül nem változott. A Dabas továbbra is erőteljesebben támadott 1-2 veszélyes váci ellentámadáson túl ők uralták a mezőnyjátékot. Ahogy telt az idő egyre jobban nőtt a nyomás és teljesen áttevődött a harc a hazai térfélre. Nem is tudta végig tartani magát a Vác, Halasi Péternek több alkalommal védenie kellett, de a 65. percben már ő sem segíthetett. Egy kapu előtti kavarodás után megtörtént az egalizálás, amit újabb találat már nem követett.

Ezzel a döntetlennel bár újra értékes pontot szerzett, mégis visszaesett a kiesést jelentő 17. helyre a Vác FC. Ráadásul városunk alakulatára most két NB I-ben szereplő klub tartalékcsapata vár. November 7-én Kispestre látogat a Csank-gárda, majd egy hétre rá a Fradi második csapata érkezik Vácra. (Forrás: vac.hu, vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments