Biztonságosabbá tennék az átkelést a Balassagyarmati úton

Évek óta megoldásra váró probléma rendezése felé tesznek lépéseket a napokban. November 12-én pénteken olyan fejlesztések veszik kezdetüket, melyek a városunk intézményeiben tanuló diákok közlekedését teszik kevésbé veszélyessé – írja a vac.hu.

Mint ismert, régóta aggályos a szérűskerti iskolákba Deákvár felől érkezők főúton való átkelésének baleset-veszélyessége. A buszmegállóból, illetve az autók által is használt vasút alatti alagúton át suiba igyekvők közül sokan nem veszik igénybe a kijelölt gyalogátkelőhelyet, a Brusznyai utca végén lévő csatlakozást használták.

Itt kerítés fogja megakadályozni a közlekedést és a jövőben a Bán Márton utca (a sportcsarnok utcájának) végén, a gyalogos átkelőhely közelében lévő – korábban használt, de egy ideje lezárt – újra kinyitott kapu szolgál majd átközlekedésre. Kiss Zsolt alpolgármester elmondta, hogy a diákok érdekében a két éve megválasztott városvezetés már korábban elkészíttette a terveket a balesetveszély megszüntetésére. E hét elején elvégezték a szükséges gallyazási munkákat, majd leszereltették a vaskaput is.

Csütörtöktől a Brusznyai utca végén már nem lehet áthaladni, helyette az átkelést a zebrával védett útvonalon tehetik meg a gyalogosok. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments