Biztonságosabbá vált a Csendesrét és Kastélyliget gyalogos megközelítése

Vác Város Önkormányzata által kezdeményezett, összehangolt fejlesztés keretében sikerült közvilágítást kiépíteni a Csenderéti lakópark és a Kastélyliget lakóparkok megközelítését szolgáló közútra – közölte Matkovich Ilona polgármester a facebook oldalán.

Egy új városrész épül a külső Rádi út melletti területen, melynek lakóközösségének jogos igénye volt, a régi vácdukai út és a Continentál gyárral szemeben található buszmegállók megvilágítása. Az önkormányzat vezetése vállalta a megálló világításának kiépítését, és ezzel egy időben a két fejlesztési terület beruházó tulajdonosai pedig kiépítették a bekötőút közvilágítását.

A beruházást megújuló energiával működő lámpatestek felhasználásával sikerült megvalósítani. Jelenleg a próbaüzem van, melynek tapasztalatait felhasználva más városrészekben is fejleszteni kívánják a közvilágítást.

De mindemellett a héten a jövő évi költségvetési koncepciót is elfogadta a képviselő-testület. Ennek pedig a Rádi út vonatkozásában az a fontos eleme van, hogy jövőre – ha továbbra sem kap a város pályázati forrást – önerőből csinálják meg Vácnak ezt a már tarthatatlan állapotú, de nagy forgalommal rendelkező útját egészen a Magyar utcáig. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments