Díjátadó ünnepség pedagógusoknak és szociális dolgozóknak

Pénteken a Madách Imre Művelődési Központban rendeztek ünnepséget, mely során a városunkban több évtizedes pedagógusi munkát végző színes diplomásokat, illetve a szociális szférában dolgozó kitüntetetteket köszöntötték – írja a vac.hu.

Ünnepi beszédében Inotay Gergely párhuzamot vont a család és a szociális feladatokat ellátó emberek feladatvállalása és elkötelezettsége között, kiemelve a terület egyik legfontosabb jellemzőjét, a hűséget. Mint mondta, e szó „Jelentésmezejében olyan emberi erények állnak, mint a kitartás, elkötelezés, szilárd érzelmek, megbocsájtás, tolerancia, erő, önzetlenség, de leginkább is a szeretet.”

A színes diplomásokat köszöntve az alpolgármester a hosszú ideig az oktató-nevelő pályán maradást is a hűség példájaként említette, amely a kölcsönös tiszteletből, megbecsülésből, azaz a szeretetből fakad.

A köszöntések sorában a „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntetést Németh Beatrix, a Hajléktalanok Átmeneti Szállása, Nappali Melegedője és Éjjeli Menedékhelye szociális munkatársa vehette át Matkovich Ilona polgármestertől, Inotay Gergely alpolgármestertől és Fehér Zsolt szakbizottsági elnöktől. „Vác Város Szociális Segítő Munkáért” elismerésben részesült Sósik-Veres Anita Katalin, a Szociális Szolgáltatások Háza és Váci Család- és Gyermekjóléti Központhoz kihelyezett gazdasági csoport vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A szociális ágazatban végzett munkája elismeréseként oklevelet vehetett át Brinyiczkiné Elek Zsuzsanna, dr. Balogh András Leventéné, Fehér Mihályné, Juhászné Kovács Erzsébet, Kukaj Andrea, Máneszné Schilling Edina, Nagy-Palócz Adrienn, Urbán Renáta és Zacharné Vincze Tünde.

A folytatásban a korábban a váci iskolákban tanító színes diplomás örökifjú pedagógusokat köszöntötte egy-egy virágcsokorral volt tanintézményük vezetője. Ezt megelőzően emlékeztek meg a nemrég elhunyt Ágh Bíró Bélánéra, aki idén vehette volna át 80 éves jubilálása alkalmából a zafír diplomát.

Vas díszdiplomások (65 éve diplomázott): Blunár Lajosné, Bolvári Péterné, Bosovits János, Bucsánszky János, Bucsánszky Jánosné, Csánki Andrásné, Járási Józsefné, Lieszkovszky Tiborné és Lippai Nagy Antalné.

Gyémánt díszdiplomások (60 év): Csikós Tóth Ágnes, Galbács Jánosné, Lakati Zoltánné és Paksi Péterné.

Arany díszdiplomások (50 év): Bayer Sándorné, Chikán Enikő, dr. Chikánné Sarodi Judit, Kovács Zsuzsanna, Kovojka Ferencné, Pásztor Erzsébet, Somorjai Gáborné és Vendel Ferencné.

Az ünnepségen közreműködött Fazekas László zongoraművész, Pallagi Tamás hegedűművész és Kovács Róbert színművész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A szociális szférában és az oktató-nevelő munkában dolgozókat köszöntő városi ünnepség állófogadással zárult, ahol Matkovich Ilona köszönte meg meleg szavakkal az e területeken helytállók odaadó és magas színvonalú tevékenységét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments