Egy délelőtt a Rózsapark és a KRESZ park szolgálatában

Az ősz utolsó napsugarainak melegénél ismét összejöttek a diákok és a tanárok, hogy a Rózsaparkot és a KRESZ parkot szebbé tegyék.

11 iskola diákjai (Karolina, Földváry, Juhász, Radnóti, Árpád, Petőfi, Cházár, Pivár, Simon, a Mezőgazdasági és a Közgazdasági szakképző iskolák), közel 400 pár dolgos kéz vállalta be az avar gyűjtését, szemétszedést és a rózsaágyak téliesítését. Munkájukat a Váci Városfejlesztő Kft szakemberei segítették.

Sor került a napokban lehullott levél, valamint a környéken szétdobált szemét, üvegek összegyűjtésére. Az előbbit idén a városfejlesztő lombszívója némiképp megkönnyítette, míg az utóbbit a középiskolások szemétkommandói hajtották végre. De a parkok rózsaágyainak metszése, téliesítése is megtörtént, ezt szaktanáraik segítségével a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Intézet diákjai végezték el.

A munkát követően idén is lehetőség nyílt madárodúk összeszerelésére, amiket ki-ki a saját iskolájába vihetett, hogy ott kihelyezve figyelemmel kísérheti a madarak költését, ha eljön a tavasz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A programot a város megbízásából Bíró György és BARÁTAI szervezték, akik ezúton mondanak köszönetet a tanároknak és a diákoknak odaadó munkájukért. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments