Egyre népszerűbb az automatikus részletfizetési kérelem

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online nyomtatványkitöltőjével (ONYA) könnyen, egyszerűen, már akár kávézás közben, mobilról is beküldhetők a kérelmek a NAV-hoz – olvasható a hivatal közleményében.

Júliusi bevezetése óta egyre több ügyfél választja az AUTRESZ-adatlapot, amiből több mint 640 érkezik be havonta a Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságára. A rendszer az eddigi tapasztalatok alapján kiválóan működik, az űrlap kitöltésével kapcsolatban probléma nem merült fel.

Mindössze egy ügyfélkapus regisztráció szükséges és bármely okoseszközről, elintézhető számos ügy az itt kitölthető űrlapon. Az alkalmazásba belépve a rendszer automatikusan beazonosítja a kérelmezőt, ezért ezeket az adatokat külön nem kell felvinni. A kitöltés így rendkívül egyszerű, pár kattintással benyújtható, módosítható és visszavonható a kérelem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Természetes személyként részletfizetés kérhető egy évben egyszer, legfeljebb egymillió forintos tartozásra és 12 hónapra. A megbízhatónak minősített gazdálkodók pedig nettó hárommillió forintot el nem érő tartozásra kérhetnek évente egy alkalommal, legfeljebb 12 havi futamidőre részletfizetést vagy fizetési halasztást. A döntést a NAV az ügyfélkapura küldi, így a határozat átvétele, letöltése sem vesz igénybe több időt egy kávészünetnél. A pozitív elbírálás után nincs más teendő, mint a törlesztőrészleteket határidőben fizetni. Ezt azonban nem ajánlott elmulasztani, mert akkor a kedvezmény érvényét veszti.

Az ONYA ezen a weboldalon, vagy a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments