Elkészült Vác első kutyafuttatója

Évtizedes hiányosságot pótolva kutyafuttatót létesítettek a Deákvári-főtéren. November 30-án, kedden Matkovich Ilona polgármester és Tótváradi-Nagy Bence a kerület önkormányzati képviselője mutatta be a park legújabb alkalmatosságát.

A KRESZ-park Vác egyik legfrekventáltabb köztere, amit hogyha jó idő van, nap közben rendszeresen játszó gyerekek tesznek élettel telivé, valamint a kutyatulajdonosok számára is egy kitűnő helyszín a kedvenceikkel való közös szabadtéri időtöltéshez. Így a város vezetése számára is egy kiemelt fontosságú terület ez, ahol az elmúlt időszakban fejlesztések egész sorát indították meg. Új szolár lámpákat helyeztek ki a biztonságosabb közlekedés érdekében, megújították csaknem mindegyik játszóeszközt, illetve két darab új palánkot is kihelyeztek a jövőbeli streetball-pályán.

Azonban a városrész leglátogatottabb parkjára legújabban a négylábú kedvenceink sétáltatására, tanítására szolgáló elkerített terület miatt tapadnak a szempárok. A Lehár Ferenc út felőli, fákkal elválasztott részen kialakított kutyafuttatót már megnyitották és a környék állattulajdonosai akár már ki is próbálhatták, de csak november 30-án, egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette és mutatta be Matkovich Ilona polgármester és Tótváradi-Nagy Bence a kerület önkormányzati képviselője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

„Elkészült Vác első kutyafuttatója. Ez egy nagyon nagy öröm, hiszen olyan területre került, ahol nagyon sokan laknak tömbházakban. Én itt voltam az első nap, amikor megnyitottuk és már akkor láttam, hogy ez bizony kicsi lesz, úgyhogy már elkezdtünk gondolkodni, hogy Deákváron hol legyen még ilyen helyszín. A következőt nem ide, hanem a Földváry-térre tervezzük, de ettől függetlenül a költségvetésbe egy deákvári is be fog kerülni – kezdte a tájékoztatót a városvezető – A kutyafuttató mellett körbe vettük a Deákvári-főteret. Ez is a szülők kérése volt, mert mondták, hogy a gyerekek nagyon sokszor kiszaladnak az útra. Azt pedig bizonyára tudják, hogy a játszótér mellett már lehet használni egy nyilvános vécét is.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Ezt a felszólalást követte Tótváradi-Nagy Bencének, ennek az új alkalmatosság egyik kezdeményezőjének a beszéde. Ő pedig amellett, hogy megerősítette a már elhangzott információkat, további részletekkel is szolgált.

„Deákvár családi-házas övezeteiben és a lakótelepeken több ezren tartanak kutyákat házi kedvencként. Ma már a kutyatartók jogos igénye, hogy egy kertvárosban legyenek kulturált kutyaürülék gyűjtőedények, illetve legyen kijelölt kutyafuttató hely. Az évtizedes hiányosságokat tavaly kezdtük el pótolni, amikor a Munkácsy-parkban kihelyezésre került két darab új kutyaürülék gyűjtőedény, idén ősszel pedig végre megvalósult Vác első körbekerített kutyafuttatója, nagyjából 300 négyzetméteres alapterületen. […] A munkálatok Vác Város Önkormányzatának megrendelésére 4 millió forintból valósultak meg.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments