Engedély nélkül épül a váci stadion lelátója

Megtagadta a váci stadion lelátójának lefedésére vonatkozó építési engedély kiadását a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya, egyúttal építésrendészeti eljárást is indít. A kérelmező a Vác Futball Club Kft. volt, melynek a Pető Tibor vezette labdarúgó egyesület a tulajdonosa – írja a vac.hu.

Az augusztusban benyújtott tervdokumentáció a hatósági indokolás alapján hiányos. A helyszíni szemle során pedig az is kiderült, hogy a régészeti lelőhelynek számító területen engedélyek nélkül kezdték meg az építkezést. Emiatt örökségvédelmi eljárás keretében bírság kiszabására számíthat az építtető, de a jogszabályok figyelmen kívül hagyása miatt építésrendészeti eljárás is indul.

Az önkormányzati választási kampányban, 2019. szeptemberében Rétvári Bencével tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki Pető Tibor, hogy a stadion rekonstrukció hatszázmillió forintból valósul meg. Többek között az új, minimum hatszáz fős fedett lelátó építése, a többi meglévő lelátó felújítására az akkori önkormányzat 180 millió forintnyi támogatást adott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Pető Tibor önkormányzati képviselőhöz köthetők a váci laktanyába tervezett, de meg nem valósult pályaépítések is. Vác önkormányzata még az előző ciklus idején 73 millió forintnyi önrészt adott az ott kialakítandó pályákra, amely összeggel a mai napig nem számolt el a Fidesz korábbi alpolgármestere, a megmaradt pénzt nem utalta vissza a városnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments