Épül a deákvári kutyafuttató, befejeződik a KRESZ-park körbekerítése

Évtizedes hiányosságot pótolva, Tótváradi-Nagy Bence és Molnár Nándor, deákvári önkormányzati képviselők kezdeményezésére a KRESZ-park Lehár Ferenc út felőli, fákkal elválasztott részén épül Deákvár körbekerített kutyafuttatója – írja a vac.hu.

Az elmúlt időszakban több kezdeményezés színhelyéül is szolgált a városrész egyik leglátogatottabb közterülete. Új szolár lámpákat helyeztek ki a biztonságosabb közlekedés érdekében, megújították csaknem mindegyik játszóeszközt, valamint egy streetball-pálya kialakításához is megkezdődtek már a munkálatok. Tótváradi-Nagy Bence, a terület önkormányzati képviselője facebook bejegyzésében, pedig most arról tájékoztat, hogy a legújabb fejlesztéseknek is az a célja, hogy Deákvár központjában egy valódi közösségi tér jöjjön létre, ahol minden korosztály jól érezheti magát.

„A kutyafuttató kialakítása mellett végre körbe lesz kerítve a KRESZ-park is, amelynek köszönhetően a gyermekek nagyobb biztonsággal tanulhatják meg a közlekedés szabályait. A fejlesztés mintegy 4 millió forintból, Vác Város Önkormányzatának megrendelésére valósul meg. Az elmúlt időszakban 3 új típusú környezetbarát napelemes lámpa került kihelyezésre a parkban, hosszú évek után végre megnyílt a nyilvános illemhely, napokon belül pedig két új streetball-palánkot is kihelyeznek a téren.” – számolt be a helyi politikus a fejlesztésről.

A tájékoztatás szerint a munkálatokat várhatóan november végén fogják befejezni és ezt követően használhatják majd a számukra kialakított parkrészt az ebtulajdonosok. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments