Felállították Vác idei karácsonyfáit

Kiválasztották Vác város karácsonyfáját. Pontosabban kettő fenyőt is kivágtak a hétvégén, amiket magánházak kertjéből ajánlottak fel a tulajdonosok az önkormányzat részére. A városháza a szokott módon hirdette meg a legszebb fenyőfák versenyét, ilyenkor azokat a jelentkezőket várják, akiknek a kertjét már kinőtték a hatalmas növények és szabadulnának tőle – írja az estv.hu.

Szombat reggel hatalmas gépek jelentek meg azon két deákvári család utcájában, akik felajánlották a kertjükben található fenyőjüket a város karácsonyához. Egy 10 és egy 12 méteres ezüstfenyőt kellett kivágni az Eperfa és a Munkácsy utcai ingatlanokban, amik kiemeléséhez egy legalább 50 méter gémhosszúságú darut kellet bérelni a Váci Városfejlesztő Kft munkatársainak. A művelet sikerült! A háztetőn és a kerítésen keresztül került a nyergesvontató platójára a két impozáns fenyőfa, amelyeket aztán rendőri segítséggel szállítottak ki a főtérre és a Diadal téri helyszínre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Decemberben indul a Váci Tél programsorozat

Az önkormányzat szakemberei azért ezen hétvégi nap reggelére szervezték az akciót, hogy a fák kivágásával és szállításával a legkevésbé zavarják a közlekedést, de így is órákon át tartott a látványos művelet. A tulajdonosok biztosan fájó szívvel búcsúztak a kertjükben évtizedek óta megszokott növényektől, ugyanakkor meg is könnyebbülhettek, hiszen egy ilyen fának a kivágását és az elszállítását nem úszták volna meg 100 ezer forint alatt. Az ezüstfenyőket a következő napokban fogják majd feldíszíteni a Városfejlesztő munkatársai, de a héten a város különböző területeire, így deákváron is kikerülnek az ünnepi dekorációk advent első vasárnapjára, november 28-ra már teljes díszbe öltözhet a város. (Forrás és fotó: ESTV) ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments