Felszámolják a helyi illegális patikát

A Dunakeszi rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztályának munkatársaival együttműködve üzletkötés után csaptak le arra a férfire, aki a gyanú szerint éppen tiltott szert adott el vásárlójának – írja a police.hu.

A héten több hónapot átölelő nyomozás hozta meg a kívánt végeredményét. Az az információ futott be a helyi hatóságokhoz korábban, hogy egy középkorú váci illetőségű férfi illegálisan gyógyszereket gyárt és azt a környező településeken teríti. A szakértők nyomban munkához is láttak, gondosan körül járták az ügyet, míg a helyi nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztályának munkatársaival karöltve megszervezett ütésén, november 8-án el nem tudták fogni az elkövetőt.

Éppen egy ismeretlen eredetű folyadékkal töltött ampulla és egy doboz tabletta cserélt gazdát amikor berobbantak a detektívek. A tettenérést több helyszínen tartott kutatás követte, szép számmal gyűltek a bűnjeltasakok.

A helyszínelők a 35 éves L. Gergely érdekeltségébe tartozó váci és gödi üzletekben valamint lakcímén nagy mennyiségű teljesítményfokozó szer előállításához használható alapanyagot, 764 ezer forintot, tablettanyomó gépet, üres dobozokat, gyógyszeres tájékoztatókat, illetve több száz darab készterméket találtak és foglaltak le. Az elsődleges vegyészszakértői vélemény alapján a lefoglalt szerek hatóanyaga, összetétele szerint vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozók.

A gyanúsított a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, részletesen mesélt a nyomozóknak. Vallomásában taglalta, hogy körülbelül másfél éve szerzi be a különböző anyagokat, majd a megfelelő előkészítést, kiporciózást követően tovább ad rajtuk.

A rendőrök a bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében egy, a férfi tulajdonában lévő nagy értékű luxuskocsit zár alá vettek. Az őrizetbe vett és azóta bűnügyi felügyelet alatt álló  férfi ellen üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments