Fémcsővel támadt áldozatára az éjszakai betörő

A váci nyomozók két nap alatt azonosították és elfogták azt a 43 éves ózdi férfit, aki éjjel támadt otthon alvó áldozatára. A pénzét követelve ütötte-verte, majd két női táskával elinalt – írja a police.hu.

Még október 24-én este történt, hogy egy 47 éves váci asszony a megszokott módon hazaért, majd lefeküdt aludni. Azonban hajnali egy órakor arra riadt fel, hogy egy egy sötét ruhás alak tornyosul felé és beszél hozzá. Arcát a ráhúzott harisnya és a kapucni miatt nem látta, hangja alapján férfire tippelt. A hívatlan éjszakai látogató egy dolgot hajtogatott: adjon pénzt, vagy megöli! A nő próbálta meggyőzni, hogy nincs semmije, mire a támadó egy porszívó fém csövével ütni kezdte. Felváltva záporoztak a csapások fejre és karra, miközben nem szűntek a pénz átadására vonatkozó, életének kioltásával fenyegető felszólítások.

Ezt követően a férfi kutatni kezdett a szobában, majd a ház többi helyiségében is, felkapott két női táskát, amelyben igazolványok és mobiltelefon volt, majd áldozatát sorsára hagyva elmenekült. Az asszony a támadás következtében súlyos sérülést, fején zúzódásokat, valamint alkartörést szenvedett.

Az éjszakai rabló után hajtóvadászatot indítottak a váci rendőrök. Két nappal később már az előállító helyiségben várt kihallgatására a 43 éves, ózdi illetőségű, budapesti tartózkodási helyű H. Zsolt. Elszámoltatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett H. Zsolt ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments