Fokozottan védett dunai halakat mentettek meg a halőrök Nagymaroson

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (Főhesz) közlése szerint halőreik a múlt héten sem pihentek. Most azonban nem horgászok ellenőrzésével telt az idejük, hanem halmentéssel – írja a pecaverzum.hu.

Aki nyomon követi a szervezet közösségi felületeit, az gyakran értesülhet a halőrök munkásságáról, illetve közvetlenül a szakemberektől képi és videó anyagokat tekinthet meg. Ezúttal pedig azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a múltheti halmentő akciójuk során egy igazán különlegesnek számító faj egyedeit is sikerült megmenteniük.

„Halőreink a múlt héten sem pihentek. Paduc, szilvaorrú keszeg, jász keszeg, domolykó, bodorka, süllő, kősüllő, sügér, valamint a védett fajok közül vágó durbincs, selymes durbincs, szivárványos ökle került a vödörbe, majd a Dunába – számolt be a Főhesz egy facebook bejegyzésében. – Már így is izgalmas élményt nyújtott a kollégáknak, hiszen több ezer kishalat sikerült megmenteni a biztos pusztulástól. Ami viszont még a tapasztaltabb halőr kollégáknál is ritkaság számba megy, hogy a fokozottan védett dunai ingolát nézhetik meg közelről és foghatják a kezükben. Ebből a halfajból is sikerült két példányt áttelepíteni a Dunába.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A halakat ezúttal az egyik kiszáradó kubikgödörből kellett kimenteni Nagymarosnál. A kiérkező halőrök csak a helyszínre érve szembesültek azzal, hogy több faj egyedei is segítségre szorultak, de mint ahogy az idézett bejegyzésükből is kiderült, az akció sikerrel zárult és halakat vödörbe tették, majd visszatelepítették a Dunába. (Képek: Főhesz facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments