Gyalogos átkelőhelyek a Kosdi úti körforgalomnál

Helyszíni sajtótájékoztatón jelentették be november 26-án délelőtt, hogy elkészültek a Telep utca-Deákvári fasor-Kosdi út kereszteződésében azok a gyalogos átkelőhelyek, melyek városunk egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb csomópontjában tehetik sokkal biztonságosabbá a közlekedést – írja a vac.hu.

Mint ismert, évekre visszanyúló, jogos igény volt a 2019-es választásokkor kialakított körforgalom környezetében a zebráknak az elhelyezése. Hiszen a városrészeket összekötő, iskolákhoz, kórházhoz, fontos ipari centrumokhoz vezető, vasúti aluljáróval megnehezített csomópont a gyalog közlekedők számára sok balesetveszélyt rejtett és nehéz volt az úttesten való átkelés.

Ahogyan azt a tájékoztatón Matkovich Ilona elmondta, a váci közlekedést érintő egyik legfontosabb ígéret teljesült a gyalogátkelők felfestésével. Az év elején elfogadott költségvetésben még csak 10 milliós költséggel számoltak, de a pályáztatás során kiderült: az emelkedő árak miatt további milliókkal kell kiegészíteni az összeget. Végül 12,4 millió forintból valósult meg a négy zebra és a hozzá tartozó, előírásoknak megfelelő világítás. A polgármester az önkormányzat nevében megköszönte a kivitelezőknek a munkát, az autósoknak és a gyalogosoknak pedig az építkezés idején tanúsított türelmet és a fegyelmezett óvatosságot.

Tótváradi-Nagy Bence, a helyszín választókörzetének önkormányzati képviselője emlékeztetett rá, hogy választási ígéretében a Kosdi úti gyalogosközlekedést segítő átkelőhelyek kialakítása is szerepelt. Ennek fontosságát erősítette az is, hogy a környékbeli lakosok aláírásgyűjtéssel adtak nyomatékot jogos elvárásuknak.

Kiss Zsolt alpolgármester hangsúlyozta: a város mindenkori vezetése már régóta tervezte az itteni körforgalom megépítését és a zebrák kialakítását. Majd felsorolta azokat a lépéseket, melyek nyomán az utóbbiak tervezését, engedélyeztetését követően sor kerülhetett a kivitelezésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments