Idén is szebbé tehetjük a rászoruló gyerekek karácsonyát

Idén is elindult a Baptista Szeretetszolgálat cipősdobozakciója. A 25 éve karitatív céllal elindított mozgalomhoz 17. éve csatlakozik a váci felekezet, akik tavaly 1600 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze – írja az ES TV.

A szociális szervezet karácsonyi kezdeményezésének lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. A gyűjtést nagyrészt játékok (plüssállatok, babák, készségfejlesztő tárgyak), iskolai eszközök (tollak, ceruzák, kifestők) alkotják, de higiéniai felszerelések, játék ékszerek, képeskönyvek és édességek is elő szoktak fordulni a csomagokban.

Meláth Attila idén is azt kéri, hogy olyan, felajánlásokat csomagoljanak az adományozók, amit maguk is elfogadnának másoktól, mert valójában a használatra alkalmas ajándékokkal lehet igazán segíteni a rászoruló családokat. De emellett pozitív fejleményekről is beszámolt az ES TV megkeresésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

„Idén talán azt mondhatom, hogy pozitív változásokat tapasztalhatunk. Egyrészt a Tourinform Iroda is bejelentkezett, mint gyűjtőpont. Ennek nagyon örültünk, már évek óta tartott egy névleges megállapodás. Másrészt a mellette megnyitott kávézó is gyűjtőpont lesz- Ez azért is jó, mert ha mi esetleg a faházba nem tudunk akár diákokat vagy a szabadidejüket feláldozó felnőtteket betenni, hogy átvegyék a cipősdobozokat, akkor ez a két intézmény is rendelkezésre áll” – fogalmazott a baptista lelkész.

De mellettük a Jószomszéd Hálózat is megszervezte hagyományos adománygyűjtését. November 25-től a váci CBA üzletekben, valamint 27-től a deákvári Korall diszkontban is gyűjtő kosarakat helyeztek ki, amikbe várják a tartós élelmiszer, tisztítószer, tisztálkodási szer, iskolaszer, gyerekjáték, plüss, édesség felajánlásokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments