Idén is várják az alkotásokat a Téli Tárlatra

Újból helyi műveket csodálhatunk meg a téli időszakban. A Madách Imre Művelődési Központ közleményben értesíti Vác és környéke alkotóművészeit, hogy idén is megrendezik a Téli Tárlatot, amely immár évtizedek óta a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye.

Vác Város Önkormányzata és a Madách Imre Művelődési Központ folytatni kívánja az évek alatt kialakult hagyományt, mely szerint lehetőséget kínálnak a városban és közvetlen környezetében élő művészeknek munkáik bemutatására, a váci közönségnek pedig alkalmat teremtenek egy szép kiállításon találkozni egymással és az alkotókkal a karácsonyt megelőző napok hangulatában. A kiállításra várják minden régiónkhoz (a Duna bal partján, Szob és Göd között) kötődő, illetve itt élő és alkotó képző-, fotó- és szobrászművész munkáit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A részvétel feltételei:

  • A Magyar Képzőművészeti Egyetemen vagy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (korábban Magyar Iparművészeti Főiskola) szerzett diploma, vagy tagsági viszony az alábbi szervezetek valamelyikében: Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE), Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége (MKISZ), Fiatal Művészek Stúdiója vagy Magyar Fotóművészek Szövetsége.
  • A tárlat színvonala érdekében kérik továbbá, hogy az utóbbi években készült friss munkáikkal vegyenek részt a jelentkezők, legfeljebb két alkotással. A művek mérete lehetőleg ne haladja meg a 100 cm szélességet.
  • December 1. és december 12. között kell eljuttatni a Madách Imre Művelődési Központba a beadásra szánt műveket a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, a mű címe, keletkezés éve, méret, valamint levelezési cím, telefonszám.

A zsűrizésre december 13-án fog sor kerülni, aminek alkalmával a bizottság tagjai fenntartják maguknak a válogatás, esetleges kizsűrizés, sorozatok megbontásának jogát, valamint kivételes esetben eltekinthetnek bizonyos részvételi feltételek teljesítésétől! A kiállításra nem kerülő alkotások átvétele: december 15-31.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A sikeres munkák kiállításának a megnyitója viszont december 18-án, szombaton 16 órakor lesz, értelem szerűen a művelődési központ berkein belül, ezúttal az Emeleti Galériában, ahol 2022. január 15-ig lehet majd megtekinteni őket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments