Idén már másodszor lesz elektronikai hulladékgyűjté

Idén áprilisban nagy mennyiségű elektronikai hulladékot adtak le a megszervezett akció folyamán a váci lakosok. Részben új formában – immár több napot biztosítva a begyűjtésre – november 15. és 17. között ismét lehetőség lesz megszabadulni a háztartásokban felhalmozódott felesleges elektronikai lomoktól – írja a vac.hu.

Kiss Zsolt az idei második leadási akció előtt emlékeztetett rá, hogy a korábbi önkormányzati ciklusokban nem volt rendszeres az elektronikai hulladék gyűjtése. Korábban maximum évi egyszer, pár órára nyílt lehetőség arra, hogy a váci polgárok megszabaduljanak a felesleges elektronikai tárgyaiktól.

„A váci önkormányzat fontos feladatának tekinti a város közterületeinek rendben tartása mellett a lakosság hulladékleadási gondjainak enyhítését, a háztartásokban feleslegessé vált elektronikai hulladékok leadási lehetőségét is. Most már rendszeresen évi két alkalommal szervezzük meg ezek térítésmentes átvételét. Ez azzal vált lehetővé, hogy immár új rendszerben, a takarékosság jegyében történnek ezek az akciók, jelentős közpénzt megspórolva. Most is egy külsős cég bevonásával lesz lehetősége a váciaknak, hogy ingyenesen adhassák le a felesleges elektronikai eszközeiket.” – mondta az alpolgármester.

A lakossági elektronikai hulladékok leadására november 15. hétfő és 17. szerda között, mindhárom nap 10-től 18 óráig lesz lehetőség a Váci Városfejlesztő Kft Deákvári fasor 2. szám alatt található telephelyének belső udvarában.

A váci önkormányzat és a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Kft által szervezett begyűjtésben közreműködő Elektronikai Hulladékhasznosító Kft tájékoztatása szerint minden olyan berendezést átvesznek, ami elektromos árammal működik (hűtő, fagyasztó, televízió, bojler, mosógép, porszívó, elektromos konyhai berendezések, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, telefon, rádió, video berendezések, elektromos kerti gépek, barkácsgépek, világítás armatúrák, játékkonzolok). Viszont nem veszik át a következő hulladékokat: orvostechnikai eszközök, földfém kábel, ipari alu-kábel, koax kábel, radioaktív berendezések, fénycsövek, autó akkumulátor, napelem. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments