Illegális határátlépők a Váci Rendőrkapitányságon

November 5-én a szlovák és magyar rendőrök újból közös járőrszolgálatot láttak el a Budapest – Prága között közlekedő vasútvonalon. A váci állománnyal is együttműködő rendfenntartók a nemzetközi szerelvényeken utazó ki-, és belépőket ellenőrizték – írja a police.hu.

Az értelemszerűen számos külföldi állampolgársággal rendelkező utast is szállító járatokon a rendőrök rendszeresen szoktak ellenőrzéseket tartani rendfenntartó célzattal vagy, hogy ki tudják szűrni például az esetleges jogtalan határátlépőket.

Munkájuknak a hasznosságára szolgáltatott példát múlthéten a pénteki nap is, amikor a délelőtti órákban három olyan külföldit találtak, akik magukat líbiai állampolgárnak vallották, azonban jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök mind a három migránst előállították a Váci Rendőrkapitányságra, majd a hatályos jogszabályok alapján visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Váci Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot. (Forrás: police.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments