Közös gondozásba veszik a Hétkápolna környezetét

Elfogadta a városi képviselőtestület azt az együttműködési megállapodást, aminek az értelmében a város és az egyházmegye közösen fogják gondozni a település egyik fő nevezetességének környezetét. 

A zöldfelületek és azok környezetének a rendben tartása közös érdeke a városvezetésnek, az adott ingatlanok tulajainak, illetve a település valamennyi lakójának egyaránt. A rendezett birtokok hozzájárulnak a körülöttük élők mindennapi hangulatának a javulásához és jelzi az idelátogatók számára, hogy megbecsüljük értékeinket. Ez különösen igaz abban az esetben, amikor olyan helyi jelentőségű területről beszélünk, mint a Hétkápolna kálvária. A napokban ennek a váci nevezetességnek a gondozása kapcsán született megállapodás a Váci Egyházmegye és a városháza között.

Egy korábbi, 1996-os természet védelméről szóló törvény is kimondja, hogy a városi gyűlés által védetté nyilvánított területek állapotának fenntartásáról, fejlesztéséről és őrzéséről magának a települési önkormányzatnak is gondoskodnia kell. A vallási központ vezetése erre való tekintettel kért segítséget az ilyen jellegű territóriumai körüli munkálatokhoz. A felek pedig egy éves időtartamra sikeresen meg is állapodtak a részleteiről. Ennek értelmében a Millenniumi emlékkúttól a Hétkápolna templomig tartó zöld területet közös erővel és feladatkörtől függően saját költségen fogják művelni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Biztonságosabbá vált a Csendesrét és Kastélyliget gyalogos megközelítése

Vác Város Önkormányzata elvállalta az ott található fák, bokrok szakszerű kertészeti kezelését: így azok nyesését, permetezését, a törött vagy elszáradt ágak eltávolítását, a nyesedékek elszállítását, az ennek megfelelő időben és módon. Emellett gondoskodnak majd a látogatók által termelt hulladékokról is. Ennek érdekében hulladékgyűjtőket helyeznek ki és ezeket hetente legalább két alkalommal üríteni fogják.

De természetesen nem hárul minden feladat a világi vezetésre. Rögzítették, hogy a fű nyírásával, kaszálásával járó feladatokat az egyházmegye fogja elvégezni. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments