Magabiztos siker a forduló kiesési rangadóján

Sima győzelmet aratott a Vác FC a 19. forduló kiesési rangadóján. November 28-án a Gerjeni SK csapatát fogadták a Ligeti Stadionban Vác focistái, ahol egy magabiztos játékot hozó első játékrésznek köszönhetően 3-0-ra múlták felül ellenfelüket. 

A kimondottan gyengén sikerült szezonkezdés után az idény felére kezdi stabilizálni játékát a Vác FC. A kezdeti kilátástalannak tűnő forma után, ma már kidolgozott taktikai elemeket is fel lehet fedezni a bajnokik során és a játékosok formajavulása is szembeötlő. Ez a tendencia eddig a nehezebb ellenfelek és a közvetlen riválisok ellen kivívott döntetlenekben mutatkozott meg, ami viszont a kiesés elleni küzdelemben nem jelent nagy segítséget. Ezen okból kifolyólag a hétvégén egy kiemelt fontosságú találkozón kellett bizonyítaniuk a váciaknak, hiszen egy igazi kiesési rangadót rendeztek a szezon első felének zárómérkőzésén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci érdekeltségek a Pest Vármegyei Kupa ceglédi döntőjében – Páles Tamás csalódott, de egyben nagyon büszke

„A legfontosabb találkozó lesz ez tehát az őszi szezonban és remélem, a játékosok átérzik ennek fontosságát – fogalmazott Csank János, a klub edzője a hétvégét megelőzően. – Elmondható az utóbbi hetek alapján, hogy fejlődik a csapat, ha a vasárnapi meccset le tudjuk hozni győzelemmel, akkor elfogadhatóan végződik az ősz. Persze ez a futball, a sportok „királya”, ahol tudjuk, hogy nem annyira könnyen érvényesül a papírforma, mint mondjuk a kézilabdában. A kézilabdát nagyon szeretem, vannak kézilabdás haverjaim és havernőim is, de mindenki tudja, hogy a futball az más…”

Az eredmény fontosságának tudatában jobban is kezdték a bajnokit a hazaiak. Az első félórában sokkal többet birtokolták a labdát, ám ekkor a vendégek még jól szűrték meg a támadó akciókat. A jég a meccs harmadánál tört meg, amikor Nagy Zoltán találatával vezetést szerzett a Vác. Az előnyt és az ezzel okozott zavart az ellenfél soraiban pedig remekül használták ki a mieink, hiszen a házi gólkirály – az őszi 23 váci találat közel felét, 11 gólt szerző – Mertse Ábel két perc alatt kétszer is betalált. Így magabiztos, háromgólos előnnyel mehetett szünetre a csapat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szombattól szombatig - A Váci Birkózók egy hete

A második játékrészben a váciak magabiztosan őrizték előnyüket. Ijedtséget okozott viszont, hogy Fazakas Géza rosszul lett és a mentő szívpanaszok miatt a kórházba szállította kivizsgálásra. Változást esetleg a játékidő záró negyede hozhatott volna, mert a 69. percben Stefán Tivadar kiállítása miatt megfogyatkozott a hazai gárda. De szerencsére fordulat nem történt, mint ahogy újabb találat se érkezett már.

A Vác FC így a szezon felét a kieső zónán kívül zárta a 16. helyen. A versenykiírás szerint december első vasárnapján egy előrehozott „tavaszi” fordulót is rendeznek. Ezen délután egy órától Vác – Balassagyarmat összecsapásra kerül sor, ám az eredménytől függetlenül biztos, hogy a mieink a jelenlegi pozícióban töltik a téli szünetet. (Forrás: vac.hu, vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments