Meccsvégi pontmentés a Fradi ellen

Egy gólgazdag és izgalmas végjátékot magába foglaló mérkőzés végén pontot mentett a Vác FC a Ferencvárosi TC II elleni bajnoki során. A találkozóra november 14-én került sor, a váci Ligeti Stadionban.

A múltheti kispesti csörte után hétvégén újra egy első osztályú klub, a Ferencvárosi TC tartalék alakulata ellen vívott meg a Vác FC. A fő csapatukkal ellentétben a budapestiek a harmadosztályban csak a középmezőnyben foglalnak helyet, de ettől függetlenül komoly kihívást jelentetettek, főleg a továbbra is a kiesés ellen küzdő váciak számára. Ugyanis hiába kezdenek jó formába lendülni, pontok tekintetében ez még nem mutatkozott meg, városunk egyesületének ezt a fordulót is a kieső zónából kellett várnia. Csank János, a csapat edzője is azt nehezményezte a fordulót megelőzően, hogy az utóbbi időszak jobb teljesítményéhez még nem tudtak jó eredményeket társítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Nem kellett sok időnek eltelnie a találkozóból, úgy tűnt ez alkalommal se fog javulni a váci mérleg. Sok korábbi meccshez hasonlóan, ezúttal is egy korai találattal megszerezte a vezetést az ellenfél. Vida Kristóf kapott egy átadást, csinált egy cselt, majd Halasi Péter mellett a bal alsóba lőtt. Őt követte Nicola Mazzonetto, aki három hazai védő között fordult be, majd 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot. Pár perc múlva viszont együttesünk idei leggólérzékenyebb játékosa, Mertse Ábel is megvillant: szép lövéssel mattolta a Fradi-kapust. De itt még mindig nem volt vége a félidőnek, a szünet előtt ismét kétgólos lett a vendégek előnye: egy szöglet utáni kipattanót Könczey Márk lőtt a jobb alsó sarokba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A második félidőben nagyot fordult a játék képe. A vendégek a maguk részéről elrendezettnek vélték a pontok elosztását és teljesen feladták a támadás lehetőségét. A váciak ezt látva sokkal aktívabban támadtak. Ezt erősítendő küldte be a cseréket is a hazai mester. Sorra gördültek a már csak az időhúzásra koncentráló Fradi kapuja felé a hazai akciók, egy ideig eredménytelenül. Az utolsó húsz perc elején viszont kiállítás miatt emberelőnybe kerültek a mieink és ezt a 80. percben Kasza Balázs révén gólra váltották. A hajrára tehát felcsillant a pontmentés lehetősége. Jöttek is a hazai lehetőségek, ám úgy tűnt mindhiába. Már a hosszabbítás utolsó pillanataiban jártunk, amikor végre Tóth Levente fejese célba ért, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

A bajnokság első felvonásából még az ESMTK elleni idegenbeli (november 21. vasárnap 13.00) és a váci Gerjen elleni összecsapás (november 28. vasárnap 13.00) van hátra. (Forrás: vac.hu, vacfc.com, Kép: fradi.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments