Megsüvegelendő teljesítmény, de vereség az első helyezett ellen

Az elsőosztályú női kézilabdabajnokság tabellájának első helyén tanyázó Győri ETO-val találkozott november 4-én a Váci NKSE. Majd a fordulatos rangadó végén a tisztes váci helytállás ellenére végül a papírforma érvényesült és egy 31-37-es különbséggel a győriek kerekedtek felül.

Azt követően, hogy a legutóbbi fordulóban végre megszerezte idénybeli első hazai győzelmét a Váci NKSE együttese, újból komoly kihívásra kellett felkészülniük. A listavezető Győri ETO látogatott ezúttal városunkba, céljuk pedig értelemszerűen az volt, hogy az összes megszerezhető pontot hazavigyék. Nagy szükségük volt erre, hiszen kiélezett küzdelmet folytatnak a ferencvárosiakkal az első helyezésért. De természetesen a váci hölgykoszorút se kellett félteni, nem jellemző, hogy ellenük bárki is könnyűszerrel szerezzen pontokat, még akkor se, ha az esélytelenebb csapatként kell kiállniuk. Erről beszélt Ottó Katalin is a találkozót megelőzően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

„Egy ilyen világsztárokkal teletűzdelt csapat ellen nagyon nehéz lesz játszanunk. Bízom abban, hogy a lányok megpróbálják megmutatni azt, hogy mire képesek és kihozni a legjobbat magukból, illetve, hogy az esélytelenek nyugalmával játszva kisülhet egy-két jó megoldás és tudunk közönségszórakoztatóan játszani” – fogalmazott a váci vezetőedző.

Ennek megfelelően a váci lányok nem a mérkőzés vagy a komolyabb küzdelem megúszására játszottak, hanem igyekeztek minél jobban megszorongatni ellenfelüket. Így a pontszerzési kényszer hiányával és a meglepetés erejével sikerült is a mérkőzés elején meglepni a győrieket, akik a több elpuskázott hazai gólhelyzet ellenére is csak szűk előnyt tudtak kiharcolni. Sőt, ami a 20. perc után történt, arra városunk legoptimistább drukkerei sem számíthattak. Ekkor két góllal, 13-11-re vezetett az ETO, ám előbb egyenlített a VNKSE, majd a vendégek lazaságát kihasználva sziporkázó támadójátékkal 19-15 arányban a vezetést is megszerezte. Ez hatalmas érdem volt, még akkor is, ha az utolsó perc nem sikerült túl jól és végül megfelezte a szünetre a hátrányát a Győr.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A második félidőre azonban már kijött a két alakulat közötti különbség. A vendégek nagy fejmosást kaphattak a pihenő alatt, ami után már nem is hagyták érvényesülni ellenfelüket. Az első váci gól csak a játékrész 11. percében született meg, miközben az első félidőbeli 19-15-ről 19-23-ra alakult az állás. Rendre leindították a hazaiakat a gyorsabb vendégjátékosok. De a tisztes helytállás a bajnoki ezen szakaszában se maradt el. Az utolsó 5 perc tízgólos győri vezetéssel indult (26-36), azonban a záró percekben ismét megörvendeztette szimpatizánsait csapatunk, hiszen majdnem ledolgozta hátrányának a felét.

Így mindenféleképpen megsüvegelendő teljesítménnyel, de nem váratlanul egy vereséggel zárták ezt a fordulót a váci kézisek. A sorsolás szerinti soron következő Kisvárda elleni bajnokit elhalasztották január 8-ra, így legközelebb a nemzetközi kupameccs jelent feladatot a mieinknek. Az EHL csoportkörbe jutásért vívandó oda-visszavágós párharc első felvonására november 13-án szombaton délután kettőkor kerül sor a német HSG Blomberg-Lippe csapata ellen. (Forrás: vac.hu, VNKSE facebook, Képek: Reiter László) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments