Megtörte a „hazai átkot” a Váci NKSE

Az első hazai győzelem reményével fogadta hétvégén a Vasast a Váci NKSE csapata. Majd egy hullámzó teljesítményt hozó találkozó végén végre sikerült itthon tartani az összes megszerezhető pontot.

Az előző fordulatos, az utolsó percekig kiélezett küzdelmet hozó siófoki mérkőzés, illetve diadal után az idei nyári időszámítás utolsó napján az újonc Vasast fogadták Vác női kézisei. A tét ezúttal sem volt kisebb, most a hazai vereség széria megszakítása volt a cél, ugyanis a Váci NKSE ebben az idényben még korántsem tudta kamatoztatni a hazai pálya előnyeit. A hétvégéig kettőből kettő vereség volt a mérleg. Ottó Katalin is a „hazai átok” megtörésének szükségességéről beszélt a fordulót megelőzően.

„Hazai pályán fogunk játszani. A Vasas ellen nagyon-nagyon komolyan vettük az egész heti felkészülést és ez szeretném hogyha az első pillanattól kezdve a lányok fejében lenne. Ha tényleg komolyan vesszük és tényleg a jó arcunkat tudjuk mutatni, akkor remélem, hogy megtörik a hazai átok és győztesként fogunk levonulni a pályáról a mérkőzés végén” – mondta a csapat edzője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Azonban ez a határozottság a hazai játékosoknál a találkozó első felében nem volt megfigyelhető. Bár hamar kétgólos előnyt szerzett a VNKSE az első percekben, gyorsan jött az egyenlítés. Ezt követően pedig a sokszor szervezetlen, az ütközéseket kerülő védelem az ellenfél fordítását se tudta megakadályozni. Így volt olyan szakasz, amikor a vendégek tudták irányítani a játékot, a váciaknak csak a 19-19-es döntetlen kiharcolását sikerült elérniük a félidőre.

A pihenőt követően viszont kissé kinyitotta védőfalát a Vác, hogy akadályozza az addig szabadon a kaput bombázó angyalföldi átlövőket. Ez látványos fordulatot hozott, hiszen a 34. perc 20-21-es állása után a megszeppenő és rengeteget hibázó ellenfél hibáit jól kihasználva zsinórban hétszer zörgette meg a hálót együttesünk. Ezt az előnyt pedig, ha nem is stabilan jó teljesítménnyel, de sikerült megtartani a találkozó végére is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Végül tehát nagyjából a remélt különbséggel – 40-32 – itthon tudta tartani a pontokat a váci gárda. A következő bajnokin (mivel a csapatok felcserélték a pályaválasztói jogot) november 4-én este hattól a Győr lép pályára városunk sportcsarnokában. (Forrás: vac.hu, vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments