Miért lehet szükségem honlapra?

Sokan még mindig nem veszik elég komolyan a céges online jelenlét szükségességét. Úgy gondolják, hogy az ő vevőkörük már kialakult, így is van elég vásárlójuk, partnerük és hírüket viszik az elégedett ügyfelek internet nélkül is. Ez többé-kevésbé igaz, viszont van jó néhány érv az online jelenlét mellett.

Kommunikációs felület, online értékesítés

Mi sem mutatja jobban a céges honlapok, közösségi média oldalak szükségességét, mint a pandémiás helyzet tapasztalatai. Mikor egyes üzletek, szolgáltatók bezárásra kényszerültek, nagyon jó lehetőséget tudott teremteni egy online felület, ahol nem csak kommunikálni tudunk a célközönséggel, hanem még értékesíteni is, vagy online nyújtani bizonyos szolgáltatásokat. Sok vállalkozásnak ez volt az egyetlen esélye a fennmaradásra és éltek is vele. Számtalan weboldalt indítottak el az utóbbi időszakban, melyeknek nagyobb a jelentősége, mint eddig valaha.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Tehát hiába gondolja azt valaki, hogy fodrászként vagy helyi kisboltosként nincs szüksége honlapra, kiderült, hogy igenis nagy lehetőségeket rejt. Hiszen segítségükkel kommunikálni tudjuk a változásokat, legyen szó arról, hogy milyen lehetőségeket kínálunk, mikor vagyunk nyitva, milyen akciókat hirdetünk. Segíthetjük hűséges ügyfeleinket hasznos tartalmakkal, tippekkel, melyek hatására akkor sem felejtenek el minket, ha épp nem tudunk személyesen találkozni és ez a későbbiekben még a hasznunkra lehet.

Versenyelőny

Manapság egyre jellemzőbb, hogy mikor valaki megoldást keres egy problémájára – legyen ez termék vagy szolgáltatás – az interneten nézelődik először, ahol szemügyre veszi a lehetőségeket és összehasonlítja őket. Gyakran maga az igénybevétel személyesen történik, de az interneten választja ki a számára megfelelő céget, feljegyzi a címet és felkeresi. Amennyiben nem vagyunk jelen online, lehetőségünk sincs ezeknek az emberek a szeme elé kerülni, még akkor sem, ha jobbak vagyunk, mint a konkurencia. Amennyiben ők megjelennek az internetes keresőkben, míg mi nem, akkor igenis potenciális látogatókat veszíthetünk és ezt senki sem szeretné, igaz?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Nem annyira nagy feladat manapság egy bemutató weboldal létrehozása, mint ahogy gondoljuk. Némi informatikai ismerettel vagy egy kis segítséggel viszonylag gyorsan elkészíthető. Egy domain regisztrációja és webtárhelyszolgáltatás igénybevétele után akár ingyenes sablonokkal is létrehozható.

Bátorítunk mindenkit, hogy ha még nem tette, vágjon bele egy saját weboldal elkészítésébe, hiszen számos előnnyel jár. (Forrás: Rackhost.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments