Minden, amit a komposztálásról tudni kell: tematikus előadás a művelődési központban

Hogyan, mit, mikor, mivel, miben, miért – megannyi kérdés, ami felmerül a komposztálással kapcsolatban. Ezen az előadáson mindent megtudhatsz – népszerűsíti november 22-én tartandó rendezvényét a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület, amivel a lebomló anyagok környezetbarát felhasználásának hasznosságára hívnák fel a figyelmet. 

A komposztálás egy régóta ismert és alkalmazott módszer a zöld hulladék összegyűjtésére. Ez egy olyan eljárás, amiről mindnyájan hallottunk már valamilyen módon vagy formában, de mégsem vagyunk azzal teljesen tisztában, hogy miért is jó nekünk, illetve miért is kellene foglalkoznunk ezzel. Hiába futunk össze lépten-nyomon a fogalommal, valamint hiába mutatták be sokunknak általános iskolai, vagy éppen óvodai nevelőink az eljárást, megannyi kérdés merül fel vele kapcsolatban. Ezt észlelve döntöttek úgy a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület tagjai, hogy változtatnának ezen és lehetőséget biztosítanának mindenkinek megismerni a téma rejtelmeit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

November 22-én hétfőn egy ingyenes részvételi lehetőséget biztosító előadást fognak tartani, ami során minden szükséges információt át szeretnének adni, ami csak felvetődik a komposztálással kapcsolatban. Valamint, ha a beszámoló nem bizonyulna elégségesnek, kérdéseket is fel lehet majd tenni az előadónak, Szalóki Margitnak, aki az egyesület tagja, és szakértője. Az eseménynek a váci Madách Imre Művelődési Központ fog otthont adni, ahol a jelzett napon, 18 órától várnak mindenkit szeretettel.

Nem ez az első alkalom, hogy a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület a szerves hulladékok hasznos felhasználásának népszerűsítése érdekében tesz lépéseket. Legutóbb például városszerte – a Munkácsy park mellett, a Burgundiában és a Buki tónál – helyeztek el raklapból kialakított komposztkereteket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments