Most nincsenek korlátozások, mégis mi döntöttünk úgy, hogy az idén nem lesz Mikulásfutás

Egy évvel ezelőtt lázasan kezdtük szervezni a Mikulásfutást, bízva abban, hogy a Covid terjedése miatt nem kerül sor a közösségi programok törlésére és a tavaszi zárás után most sikerül ismét együtt rajthoz állni. Amikor kiderült, hogy az esetszámok növekedése miatt abba kellett hagynunk a verseny szervezését nagyon elszomorodtunk, mert szerettük volna, ha sikerül megtartani a versenyt.

Most ismét eltelt egy év, és bár a napi megbetegedések, de még sajnos a halálesetek száma is meghaladja az elmúlt év ilyenkori adatait, semmilyen korlátozás nincs érvényben. Most akár elkezdhetnénk szervezni a Mikulásfutást ismét.

Mégis, csapatunk úgy látja, hogy függetlenül attól, hogy most nem tiltja senki, mi magunktól döntünk úgy, hogy az idén ismét nem rendezzük meg a Mikulásfutást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Úgy gondoljuk, hiába kérnénk el a versenyzőktől az oltottsági igazolványt (aminek megléte nem jelentheti azt, hogy ők nem lehetnek vírushordozók), nem zárhatnánk le hermetikusan a verseny helyszínét, a Március 15. teret és nem tilthatnánk meg a járókelőknek, érdeklődőknek, hogy a helyszínre érkezzenek, szurkoljanak, örüljenek a Mikulással együtt, hisz ez a verseny nem csak a futókról, hanem mindenkiről szól akik rész akarnak venni a rendezvényen.

Nem szeretnénk, ha a verseny megrendezésével rontanánk a város lakosainak egészségi állapotán, ha bárki emiatt kerülne lélegeztetőgépre. Bízunk benne, hogy ezt a sportolóink megértik (nekünk is nehezen megy) és a szabályozók hiányától függetlenül, mások is önmérsékletet gyakorolnak, és nem adnak okot olyan helyzet kialakulására, ami a vírus terjedését növeli.

Mi, szervezők azt kívánjuk: vigyázzatok magatokra és egymásra, hogy ha egyszer vége lesz ennek az őrületnek, legyen kinek versenyt szervezni ismét! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments