Oltási akcióhetet indít a kormány

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22 és 28 között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. Az akció során a még oltatlanokat, és akár a második vagy harmadik oltást felvenni kívánókat is várják – írja a koronavirus.gov.hu.

A tájékoztatóból kiderül, hogy ezen alkalommal kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásuk felvételéhez.

Emellett a nagyobb létszámú munkáltatók, akik dolgozóik számára előírták az oltás felvételét a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot is kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. Az üzemorvosoknak tehát rendelkezésükre bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Az akcióhét keretében a kórházak országszerte reggel 7 és este 19 óra között megemelt oltási kapacitással várják az oltakozni vágyókat. Az oltópontokon öt féle vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Ez mindenki számára ajánlott, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments