Szerdán elkezdik az alsóvárosi okoszebra kialakítását

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Váci Mérnöksége értesítette az önkormányzatot, hogy november 17-én megkezdődik a Hattyú utca és a Nagymező utca tengelyében lévő okoszebra kialakítása. Emiatt ideiglenes forgalmi rend kerül bevezetésre – írja a vac.hu.

Az alsóvárosi lesz Vác második „új generációs” átkelőhelye. Korábban a város egyik legforgalmasabb átkelési pontján, a Honvéd és a Kosdi utca találkozásánál adták át az elsőt. Ezeknek a zebráknak az a különlegességük, hogy fehér, útburkolatba süllyesztett lámpák övezik és amint a gyalogos a járdához telepített érzékelőhöz érkezik, ezek villogni kezdenek. Ezzel sokkal biztonságosabbá válik a közlekedés, főleg az esti, illetve a reggeli órákban, amikor a látási viszonyok még nem kedvezőek sem az autósok, sem a gyalogosok számára.

A legújabb fejlesztésről szóló közleményt az alábbiakban teljes tartalmában közöljük:

„Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2 sz. főút ( Budapest – Vác-Rétság – Hont elsőrendű főút) 33+614 kmsz-ben, Vác átkelési szakaszán, kijelölt gyalogos átkelőhelyeknél rendszeresített Safe Cross okos rendszerű átkelőhely kiépítése munkavégzés miatt ideiglenes forgalomtechnikai rend kerül bevezetésre. A munkálatok során sávlezárás és sebesség korlátozás, jelzőőrös irányítással lép életbe.
A munkavégzés ideje: november 17-én 9 órától november 24-én 16 óráig.
A munkálatok idejére megnövekedett utazási idővel kell számolni.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments