Új játszóeszközt kaptak a Hársfa utcai ovisok

Átadták a Hársfa utcai óvoda megújult udvarát. A szülők, az óvodai alapítvány és az önkormányzat együttműködésének eredményeként november tizenegyedikétől egy új, több funkciós játszóeszköz fogja színesíteni a gyerekek szabadtéren töltött játszóidejét. 

Idén már három önkormányzati fenntartású óvodában is nagy költségvetésű fejlesztések történtek. Többek között csoport, illetve tornaszobák kaptak új padlóburkolatot, amik részben az intézmények saját alapítványai, részben pedig a városvezetés támogatása által valósulhattak meg. Ennek a közös munkának a gyümölcsöző mivoltát emelte ki Inotay Gergely alpolgármester, aki személyesen is megjelent az eseményen, hogy átadhassa az új szerzeményt.

„A Hársfa utcai óvodának aktív, kezdeményező vezetése van Moravcsik Zsuzsa személyében. Az alapítvány egy több funkciós játszóeszközre gyűjtött, mintegy másfél millió forint értékben, majd a városfejlesztő és egy szakcég közösen, a szigorú szabályokat betartva építette fel. A projekt közösen valósult meg, az óvodai alapítvány támogatta az eszköz megvásárlását, az önkormányzat pedig a telepítést, több mint két millió forint értékben” – fogalmazott a helyi politikus, aki azt is hozzátette, hogy az esőfelület kialakítását is kiemelt fontosságúnak tekintették, amit végül gumilapokkal, szabványosan oldottak meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

A tájékoztató során az is elhangzott, hogy tavaly, valamint ebben az évben is nagy hangsúlyt fektetett a városvezetés a kültéri játékok megújítására. Jövőre pedig az óvodák, bölcsődék területén található eszközök felújítása lesz a legfontosabb és kiemelt feladatuk.

Ezt követően az ES TV kérdésére Kovács Ágnes elmondta, hogy az általa vezetett tagóvoda alapítványa tervezte meg és határozta el, hogy megvásárolja ezt az alkalmatosságot, ami a szülők segítsége nélkül nem jöhetett volna létre. Majd ő is kiemelte, hogy remekül működik az együttműködés az intézmények és az önkormányzat között.

„A második lépés volt az, hogy hogyan tudjuk betelepíteni ezt a játszóeszközt és ebben találtunk partnerre a fenntartónál, aki segítő kezet nyújtott. Úgyhogy a közös munka által tudott ez megvalósulni. […] Elmondhatom, hogy nemcsak a Hársfa utcai tagóvodában, hanem a többiben is ugyanígy működik az alapítvány és ugyanígy közös erővel valósulnak meg dolgok” – tette hozzá az ovi vezetője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments