Új kisbusszal végzik a gyors beavatkozásokat a váci önkéntes tűzoltók

Közel ötmillió forintos támogatást kapott a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, melyből egy használt Opel Vivaro kisbuszt vettek, amely nem csak a csapat szállítására, hanem gyors beavatkozásokra, műszaki mentésekre is alkalmas. Az egyesületnek 100 ezer forinttal kellett hozzájárulnia a beszerzéshez.

Ternay István, az egyesület elnöke a kedden szervezett sajtótájékoztatón köszönetet mondott a Bethlen Gábor Alapkezelőtől pályázat útján elnyert támogatásért.

„Ezúton szeretném megköszönni Rétvári Bence államtitkár úrnak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től sikeres pályázaton nyert 4 millió 900 ezer forint vissza nem térítendő támogatást, amiből sikerült az egyesületnek megvásárolni egy Opel Vivaro kilenc személyes, „gyors beavatkozó” csapatszállító tűzoltó autót” – mondta.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője méltatta az egyesület munkáját. Kiemelte: nagyon sokat köszönhetünk azoknak, akik a biztonságunkra ügyelnek és különösen ebben az időszakban, amikor járványok jönnek-mennek, amikor nagy esőzésektől a fél hegyoldal olykor megindul a Börzsöny lábánál, láthatjuk, hogy mekkora nagy szükség van rájuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

„Évente több, mint 100 riasztást kapnak és 500 kivonulásuk van, tehát naponta legalább egyszer átlagosan akár ezzel az új csapatszállító járművel ki fognak vonulni azért, hogy nekünk, lakosoknak segítsenek. Köszönjük az önkéntességüket, hiszen abban a világban, amely eléggé sokszor materialista szemléletű, ők bizonyos szabadidejüket arra áldozzák, hogy más emberek biztonságát – akár személyi biztonságát, akár vagyoni biztonságát óvják -, hogyha bárkinél valamilyen mentésre van szükség, vagy segítségre van szükség akkor ott vannak” – mondta.

A buszt hamarosan a mentéshez szükséges eszközökkel is felszerelik majd, hogy bevethető legyen akár közúti baleseteknél, akár más kisebb beavatkozást igénylő helyzetekben. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments