Újabb hét, újabb döntetlen

Újra a kieső zónán kívül találta magát a Vác FC a 18. forduló végeztével, igaz csak a kedvezőbb gólkülönbségének köszönhetően. November 21-én, vasárnap az ESMTK otthonába utaztak, ahol egy izgalmas végjáték után egy ponttal térhettek haza, 1-1.

A váci futball fénykorát idéző módon egy Honvéd és egy Ferencváros elleni rangadón van túl a Vác FC. A helyzet szépséghibája az, hogy most a harmadosztályban mérkőztek meg a helyi focisták a két első osztályú gárda tartalékcsapatával, ráadásul mindössze egyetlen pontot összegyűjtve. Így az elmúlt két forduló se járult hozzá jótékonyan a kiesés ellen folytatott küzdelemhez. Ebben a helyzetben, elkeserítő módon a tabella 18. pozíciójában szerénykedve utazott el városunk küldöttsége Pesterzsébetre, ahol a szintén nem túl acélos formát mutató ESMTK-val mérkőztek meg. Fontos találkozó volt ez, hiszen végre újra felcsillant a pontszerzés reális esélye. Ez volt kivehető Csank János szavaiból is a hétvégét megelőzően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„A múlt heti hajrábeli pontmentés természetesen mentálisan jót tett. A korábbiaknál bátrabb játékra készülünk; cél, hogy amit az edzéseken nyújtanak a fiúk, az végre a bajnokikon is kijöjjön. Remélem, megtörik a jég, de nem állunk könnyű mérkőzés előtt, hiszen az ESMTK is egy stabil csapat, több rutinos, idősebb játékossal” – latolgatott a váci tréner.

A két fél formáját és pozícióját látva egy lüktető iramú, nyíltsisakos küzdelemre számíthatott az a gyér létszámú közönség, aki kilátogatott a helyszínre. Azonban nekik is csalódniuk kellett: csak egy a középpályára korlátozódó, kölcsönös hibákkal tarkított első félidőt tekinthettek meg, komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül. A szünetre így érintetlenül maradtak a kapuhálók.

A pihenő után is sokáig kellett várni az első lehetőségre. Főként a hazaiak birtokolták a labdát, míg a játékrész első említésre méltó vendég kísérlete a 62. percben esett meg Mertse Ábel révén, aki helyzetbe került, de lövését blokkolták. Az események ettől kezdve gyorsultak fel: a 77. percben a váci Halasi Péter kapus a kiállítás sorsára jutott, az ellenfél pedig tizenegyest kapott. A kapuba érkező Molnár László jó irányba vetődött a büntetőnél, de Molnár János lövése a jobb sarokban landolt (1–0). Négy perccel később kiegyenlítődött a két csapat létszáma: egy erzsébeti játékos a második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. Ezt követően, meglátva a lehetőséget a Vác elkeseredett támadásokat indított legalább a döntetlen kiharcolásáért. Ezt siker koronázta, mert a rendes játékidő végén Torda Patrik egalizált. A végére is maradt még egy kiállítás, Kovács Botond egy csúnya belépő után kapott piros lapot, de ez már az eredményt nem befolyásolta, maradt a döntetlen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A Vác FC a bajnokság első felvonását november 28-án vasárnap a 13 órakor kezdődő Gerjen elleni mérkőzéssel zárja. Ezt követően még lesz egy előrehozott forduló: december 5-én vasárnap 13 órakor szintén itthon a Balassagyarmat ellen. (Forrás: vac.hu, vacfc.com, Kép: ESMTK facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments