Újabb két KISS állt forgalomba az elővárosi vonalakon

Újabb két, emeletes vonat állt forgalomba. November 24-től hétköznaponként a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vasútvonalon két, a ceglédi (100a) vasútvonalon már hat KISS jár. A váci és az esztergomi járatokon közlekedő szerelvényekkel együtt, összesen már 18 emeletes motorvonat szállítja az utasokat az elővárosban – írja a mavcsoport.hu.

A MÁV-START új szerelvényeinek folyamatos forgalomba állásával egyre több járaton találkozhatnak az utasok a KISS emeletes motorvonatokkal. November 24-től két újabb jármű is szállítja az utasokat hétköznaponta, ennek köszönhetően a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon két, a ceglédi vasútvonalon már hat KISS motorvonat jár. A váci vonalon továbbra is tíz, az esztergomi vonalon pedig reggelente egy emeletes vonat közlekedik.

Az új járművek nagyon népszerűek az utazóközönség körében. Nagy kapacitásúak, a légkondicionált és tágas utastérben a két szinten összesen 600 ülőhely és négy mosdó – ebből az egyik akadálymentesített – van. Az oldalanként 12 ajtó gyorsabb utasáramlást tesz lehetővé, jobb menetdinamikájuk pedig a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban jobb menetrendszerűséget biztosít. A kocsikban a kor követelményeinek megfelelő kamera- és utastájékoztató, valamint az ülőhelyek foglaltságát mutató rendszer, WIFI, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is megtalálhatóak. A multifunkciós terekben pedig 4 kerekes szék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható.

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS állhat forgalomba. Az emeletes motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd. A vasúttársaság arra törekszik, hogy ezek az új szerelvények minél több utas számára biztosítsák a színvonalas kötöttpályás közlekedés élményét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments