Újabb milliókat kellene fizetniük a saját lakásukért

Divatos lakópark áll Veresegyház határán. A legtöbb lakó több, mint 3 éve beköltözött már, azonban papíron itt csak egy üres telek található. A beruházó ellen felszámolás indult, mert két és fél milliárd forinttal tartozik egy hitelező cégnek, több épület nincs befejezve. A lakók többek között ezért nem kaphatnak használatbavételi engedélyt és jelzálog is került a lakásukra – tudósít az RTL Híradó.

Rendkívül kényelmetlen helyzetbe került és évek óta saját ingatlanjáért küzd a Gyermeliget lakópark teljes lakóközössége Veresegyházon. A jogi, illetve birtokbavételi problémát az épületeket kivitelező cég elleni eljárások okozzák, ami miatt sok alapvető fejlesztést, javítási munkát is önkormányzati támogatásból és a lakástulajdonosok saját pénzéből kellett elvégezni. Ráadásul, mivel „hivatalosan nem léteznek az ingatlanok” hitelt se tudnak felvenni azoknak a megvásárlására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A csaknem 100, részben vagy egészben megvásárolt lakások tulajdonosai becsapva érzik magukat és ügyüket kilátástalannak látják. De, hogy a szituáció mégis megnyugtatóan rendeződni tudjon a felszámolást a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft végzi. Az ott élők azonban azt mondják nem lett könnyebb a helyzetük. Sőt nemrégen kiderült újabb milliókat kellene fizetniük ahhoz, hogy tehermentesen az övék lehessen a lakásuk.

„Felszámoláson belül, ami jelenleg zajlik, meg kell vennünk még egyszer a lakásainkat. A probléma az, hogy a 4 évvel ezelőtt kifizetett árakhoz képest majdnem a jelenlegi árakon. Magyarul rá kell fizetni tizenmilliókat’, amit itt a nagy többség nem fog tudni megtenni” – nyilatkozta az RTL-nek egy érintett férfi.

A felszámolás, a lakások jogi helyzetének tisztázása még évekig eltarthat. Közben a rendőrség csalás miatt nyomoz, a lakók pedig továbbra is bizonytalanságban élnek, például azt sem tudják, hogy hová ment az általuk fizetett rezsiköltség. (Forrás és kép: rtl.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments