Újból lesz váci érdekeltség az Európa Liga csoportkörben

A hazai ötgólos sikert követően a Váci NKSE Lemgóban 24–24-es döntetlent játszott a Blomberg-Lippével a női kézilabda Európa-liga 3. selejtezőkörében. A két ellentétes félidőt hozó összecsapás végén így végül kiharcolták a továbbjutást és újból ott lehetnek a sorozat csoportkörében.

Kedvező eredmények birtokában készülődhettek a Váci NKSE játékosai nemzetközi kupaszereplésük folytatására. A sikerrel megvívott két hazai mérkőzés után hétvégén hosszú út várt rájuk, öt gólos előnnyel a tarsolyukban utazhattak Németországba, ahol a HSG Blomberg-Lippe ellen vívhattak meg a csoportkörbe jutásért. De tudták, hogy itt még egy kemény párharc vár rájuk, hiszen a továbbjutás kérdése még mindig nyitott volt. Ellenfelük is minden bizonnyal arra készült, hogy mindent megtegyen az eredmény megfordítása érdekében.

„Az öt gól az pont olyan különbség, amiből bármi lehet a továbbjutás sorsát illetően. De nagyon bízunk abban, hogy jó napot fogunk ki és így tudunk gazdálkodni ezzel az előnyünkkel” – mérlegelt Ottó Katalin is a találkozót megelőzően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Miki 60 – Nagy nyolcas kör – támogatásgyűjtő evezés

Hamar beigazolódott, hogy nem volt véletlen ez az óvatos hozzáállás a váciak részéről. A vendég támadások erőtlensége miatt a szünetig majdnem végig a németek vezettek. A feltűnően kevés gól már korán egyértelművé tette, hogy az ötgólos hazai győzelem kevésnek bizonyulhat. Ezenfelül küzdelmes játékkal, viszont alacsony nívón folyt le az első játékrész, melynek során Kuczora Csengét kétszer is kiállították. De szerencsére a szünetre ugyanúgy döntetlennel mentek a csapatok, mint Vácon.

A fordulás után a vendégek valamelyest feljavultak, míg a németek folytatták a bakisorozatukat. Pásztor Bettina tovább remekelt és az ellenfél kapujánál már gyakrabban találták meg a gólszerzésig vezető utat. Folyamatosan nőtt a váciak előnye: a mérkőzés utolsó negyedének elején összesítésben már tízgólos volt. Ennek a kedvező szituációnak Hámori Konszuéla elsőre súlyosnak tűnő sérülése vetett véget. Szerencsére hamar kiderült, hogy nem történt komolyabb baj, de mégis teljesen szétesett a VNKSE játéka. Az előny először eltűnt, majd a döntetlen kiharcolásáért is küzdeni kellet. De a váciak végül egy-egy győzelemmel és döntetlennel, összesítésben 56-51-es gólkülönbséggel továbbjutottak és várhatják a csoportkör csütörtöki sorsolását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

A mieink számára – Kácsor Gréta kivételével, aki tagja lehet a világbajnokságra utazó magyar válogatott keretnek – most többhetes tétmeccs nélküli időszak következik. A bajnokság számunkra az év végi két ünnep között folytatódik: december 29-én szerdán este hatkor a Budaörs érkezik a váci sportcsarnokba. (Forrás: vac.hu, vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments