Újra szünetel a látogatófogadás a börtönökben

A személyi állomány és a fogvatartottak egészségének megóvása érdekében november 8-tól ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben és intézményekben – olvasható a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) közleményében.

Az aktuális járványügyi helyzet értékelése alapján, a BvOP Operatív Törzsének javaslatára született meg a büntetés-végrehajtási szervezet intézkedése; amelyre ideiglenesen, járványügyi megelőző érdekből van szükség. A büntetés-végrehajtási szervezet ezzel az intézkedéssel minimalizálni kívánja annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül, ezzel veszélyeztetve a testület személyi állományát és a teljes fogvatartotti közösséget.

Az intézkedés céljáról a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozás keretében tájékoztatják a fogvatartottakat. A legfrissebb járványügyi tudnivalókról az ország valamennyi börtönében figyelemfelhívó plakátok, valamint a zárkákban lévő zártláncú televíziókon videófilm útján adunk tájékoztatást a fogvatartottak részére. A legutóbbi, fogvatartottak részére készített filmünkben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mondta el a legfontosabb tudnivalókat:

A hozzátartozók tájékoztatása levélben és a BvOP honlapján, a bv.gov.hu oldalon történik meg.

„Prevenciós intézkedéseink mellett kiemelt figyelmet fordítunk az elítéltek családtagjaikkal való kapcsolattartásának folyamatos biztosítására. Ennek érdekében minden fogvatartott számára elérhetővé tettük a Skype-alapú élő online telefonálási lehetőséget, továbbá megnöveltük a hagyományos telefonos beszélgetések időtartamát is” – írják a tájékoztatóban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments