Váci Art Advent: ünnepi hangolódás a helyi kulturális intézményekkel

Adventi rendezvénysorozattal kapcsolódik be az ünnepi előkészületekbe a Pannónia Ház, a Madách Imre Művelődési Központ, illetve a Sajdik Gyűjtemény. A Váci Art Advent keretében november 28. és december 18. között szeretettel várnak minden érdeklődőt felnőtt- és gyermekkoncertekre, kézműves foglalkozásokra, irodalmi- és művészeti programokra, valamint Sajdik Ferenc Kossuth- és Munkácsy-díjas karikaturista munkásságának megismerésére – olvasható a Váci Art Advent rendezvénysorozat sajtóanyagában.

A két váci kulturális intézmény az év végi ünnepeket megelőző hetekben közösségi művészeti műhellyé alakul, ahol minden korosztály találhat izgalmas elfoglaltságot. Az eseménysorozat nyitányaként, az első adventi vasárnapon a gyerekek elkészíthetik a család idei asztali díszét, másnap pedig ünnepélyes keretek között kihirdetik a Váci Sztorik alkotói pályázat eredményeit. A díjátadót követően ellátogat a Pannónia Ház kertjébe az ott található kerámia Tündérkert alkotója, Vertel Andrea is, aki diaképes előadás formájában mesél derűs figuráiról, motivációiról, az alkalmazott technikákról. A december 3-i napot Pálinkás Gergely jazz-virtuóz és zenekara zárja egy ígéretes, magas színvonalú koncerttel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A decemberi időszakban a gyerekek új, téli témájú nyomozós játékon keresztül ismerkedhetnek Sajdik Ferenc műveivel, valamint többször tartanak majd ingyenes tárlatvezetéseket is. Negyedikén, a nyomozós játék mellett az Aranyalma páros előadására is várják a kicsiket, akik a 11 órától Miklós püspök legendáiról tudhatnak meg többet az interaktív, zenés program keretében. De ezen felül is programokban fog bővelkedni az év utolsó hónapja:

  • December 11-én este 6 órától a jazz, musical, madrigál és gospel zenét játszó Hortus Musicus énekegyüttes ad karácsonyi koncertet a Pannónia Házban,
  • December 12-én Sajdik Ferenc stílusa által inspirált karácsonyi képeslapokat készíthetnek a gyerekek az emeleti teremben, 18 órától pedig az Őri Botond Trió koncertje simítja majd ki a decemberi hajtásban kialakuló ráncokat hangulatos, a jazz, blues, swing és soul jegyeket felvonultató játékkukkal.
  • December 17-én Bardócz L. Csaba utánozhatatlan stílusú dalkölteményei csendülnek fel. A Pillanatragasztó címet viselő esten szerelmes és szellemes dalait szedi csokorba a szerző.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A programsorozat záró napján, december 18-án elsőként Tasi Kati írónő szórakoztatja majd a gyerekeket egyedi szöveg- és látványvilágú papírszínház előadásával, melynek címe: Vízcsepp karácsonya. A délutáni kézműves foglalkozáson karácsonyfa-díszek készülnek majd, 15 órától pedig a Katáng együttes ünnepi hangulatot teremtő koncertet ad a Pannónia Ház udvarában. A Váci Art Adventet a lelki elmélyülést segítő, Kölcsönkapott szárnyak c. szerzői est zárja a Váci Költők Baráti Társaságának előadásában.

Az év utolsó heteiben az új látogatók mellett visszavárják a régieket is: több olyan Sajdik Ferenc művet is közszemlére tesznek a gyűjteményi anyagból, melyeket a nagyérdemű eddig nem láthatott a tárlaton.

Részletes program:

november 28. vasárnap

10-13 óráig Asztaldísz készítés – gyerekfoglalkozás (500 Ft, regisztrációhoz kötött)

december 3. péntek

16 óra: Váci Sztorik alkotó pályázat eredményhirdetése
17 óra: Életmű képekben: Vertel Andrea vetített képes előadása (ingyenes)
19 óra Pálinkás Gergely és zenekara (ingyenes)

december 4. szombat

10-13 óráig: Karácsonyi nyomozás a múzeumban (múzeumi belépővel)
11 óra: „Emlékezzünk jóságára!” – Miklós püspök legendái: Aranyalma Páros gyerekzenekar előadása

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

december 11. szombat

18 óra Hortus Musicus koncert (belépő: 1000 Ft)

december 12. vasárnap

10-13 óráig: Karácsonyi nyomozás a múzeumban (múzeumi belépővel)
10-13 óráig: Képeslapkészítés – gyerekfoglalkozás (500 Ft, regisztrációhoz kötött)
11, 12, 13 órakor: ingyenes tárlatvezetés (múzeumi belépővel)
18 óra: Őri Botond Trió koncert (ingyenes)

december 17. péntek

18 óra: „Pillanatragasztó” – Bardócz L. Csaba estje (ingyenes)

december 18. szombat

10 óra: Vízcsepp karácsonya – Tasi Kati írónő mesél (ingyenes)
15-17 óráig: Díszek a karácsonyfára – gyerekfoglalkozás (500 Ft, regisztrációhoz kötött)
12, 13, 14 órakor: ingyenes tárlatvezetés (múzeumi belépővel)
15 óra: „Itt van a szép, víg Karácsony”: Katáng koncert (ingyenes)
18 óra: Kölcsönkapott szárnyak – A Váci Költők baráti Társaságának verses estje (ingyenes) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments