Visszatérnek a korlátozások a szentmiséken

A múlthéten, látva a koronavírusban megfertőződötteknek és az ápolásra szorulóknak a növekvő számát, Magyarország kormánya újabb járványügyi intézkedések bevezetését jelentette be. November elsejétől pedig erre a tendenciára való tekintettel, Marton Zsolt püspök is korlátozások elrendelése mellett határozta el magát a Váci Egyházmegyében – derül ki vaciegyhazmegye.hu közleményéből.

Hétfőtől kezdve újból kötelező lett a szentmiséken és a többi templomi szertartás alkalmával a maszk használata, illetve innentől a papoknak is csak kézbe szabad áldoztatni. Kimondták, hogy a kézfogás a béke jelének átadási módjaként semmilyen formában nem megengedett és valamennyi közösségi vagy más alkalom során továbbra is kiemelt figyelmet fognak fordítani az egymástól való biztonságos távolság megtartására és a kézfertőtlenítésre.

Mindemellett megkérnek mindenkit, hogy akik felső légúti betegség tüneteit észlelik magukon (köhögés, tüsszögés, orrfolyás), ne menjenek templomba. Természetesen ebben az esetben rájuk nem vonatkozik a vasárnapi misén való részvétel kötelezettsége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Az egyházi vezető szavait tolmácsoló közleményben az is olvasható, hogy üríteni fogják a szenteltvíz-tartókat és gyakran fogják tisztítani, fertőtleníteni a kilincseket és padokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments