7 gólos győzelem az évzáró Budaörs elleni bajnokin

A világbajnokság után az első, a naptári évben az utolsó alkalommal lépett pályára a Váci NKSE szerdán este a városi sportcsarnokban. Az Európa-ligában csoportkörös váciak pedig házigazdaként 37-30 arányban múlták felül a Budaörs csapatát.

A világbajnokság okozta több, mint egy hónapos szünetet követően idén még egy bajnoki mérkőzés erejéig újból megmérettetett Vác női kézilabda csapata. A középmezőny éléről azt a budaörsi hölgykoszorút fogadták, akiknek rossz formájuk és kedvezőtlenebb helyezésük ellenére mindig benne van a meglepetés a játékukban. De Ottó Katalin vezetőedző a találkozó előtti nyilatkozatában elmondta, hogy ezt a hosszabb pihenőt sikerült kihasználniuk arra, hogy kellőképpen felkészüljenek a következő fordulóra és az azt követő sűrű programjukra is.

A kezdősípszó előtt a jelenlévők egyperces csenddel emlékeztek meg a Vác Városi Sportcsarnok nemrégen elhunyt és sokak által szeretett gondnokára, Varnyaczki Istvánra, aki megnyitásától kezdve, 26 éven keresztül szolgálta az intézményt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A bajnoki pedig ezt követően kölcsönösen hosszú támadások végén, felváltva szerzett találatokkal kezdődött meg. A legelső gólt még a vendégek szerezték meg, de 4-4 után már egészen máshogy nézett ki az eredmény állása, hiszen három találattal sikerült elhúzni a váciaknak. Az időkérést követően így a vendégek át is álltak a hét mezőnyjátékost szerepeltető üres kapus taktikára. Sokáig teljes kudarccal: látszott, hogy a mieink jól felkészültek erre a lehetőségre. Jellemző, hogy a két váci kapus is összesen három gólt szerzett a tíz üres kapus váci gólból.

Nagy ijedtséget okozott, hogy a 17. percben Szabadfi Ágnes alálépett a szélről felugró Schatzl Natalinak. Szerencsére a máskor biztos bokaszalag szakadás ezúttal elmaradt – a szabálytalan budaörsi játékosnak viszont a piros lap nem. Az emberelőnyt jól kihasználva pedig ötgólos fórral mehettek pihenni a váciak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A magabiztosnak tűnő előny ellenére azonban a folytatás még tartogatott némi izgalmat a hazaiak számára. Előbb Kácsor Grétának egy szép átlövés góllal még sikerült tovább növelnie az előnyt, ám az ezt követő hibasorozat után a szívós ellenfél rendre közelebb tudott kerülni. Előbb 4, majd a záró öt percere már 3 találatra szűkült a két gárda közti különbség. A utolsó percekre viszont kipukkadt a Budaörs és a hátralévő időben a kinyíló gólzsák háromszor annyi hazai találatot eredményezett az ellenfél dobott góljainál. Így alakult ki a 37-30-as végeredmény.

A Váci NKSE csapatára az elkövetkező hetekben megerőltető meccssorozat vár: február végéig 13 tétmérkőzésen lép pályára. Elsőként az Európa Liga csoportkörében a francia Chambray csapatához utazik. A találkozó január 8-án szombaton este hat órakor lesz és a tervek szerint a Sport1 TV élőben közvetíti. (Forrás: vac.hu, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments