Új vizeken evez tovább Galambos Péter

Az MTK Budapest evezős szakosztályának színeiben folytatja pályafutását Vác egyik legkiemelkedőbb sportolója, Galambos Péter. A könnyűsúlyban kétszeres Európa-bajnok és háromszoros világbajnoki ezüstérmes sportoló két évtized után vált klubot.

Azt követően, hogy kénytelen volt kihagyni a nyári tokiói olimpiát, a váci kiválóság elhatározta, hogy a párizsi játékokat már nem itthonról szeretné végigkövetni. Ehhez azonban változtatnia kellett és az eddigitől eltérően a normálsúlyúak mezőnyében méretteti meg magát. Szeptemberben a szövetségi kapitánnyal való egyeztetés után pedig eldőlt, hogy csapathajóban minden esélye meg is lesz arra, hogy elérje a célját.

Azonban nem ez volt az egyetlen váltás, amit 2021 rejtegetett számára. Az év végére eldőlt, hogy több mint két évtized után új színekben versenyez majd idehaza. 2022 januárjával a Vác Városi Evezős Clubtól az MTK Budapesthez szerződik. De hozzá kell tenni, hogy még így se szakad el teljesen városunktól a Pro Urbe Díjjal és kétszeres Vác Város Sportjáért kitüntetéssel elismert Galambos Péter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Az MTK lehetővé tette, hogy továbbra is teljes mértékben az élsportra koncentrálhassak Vácon – nyilatkozta az átigazolással kapcsolatban a sportoló. – A legfontosabb az volt, hogy minimális változással járjon a klubváltás. A jövőben is ugyanott és ugyanúgy nevelőedzőmmel, Rapcsák Károllyal készülök majd a hét nagyrészében. Ugyanakkor havonta egy-két alkalommal Budapesten, az MTK teljes keretével is dolgozunk majd, ami új lehetőségeket és motivációkat biztosít.”

Több szempontból is előnyös a klubváltás a váci evezős számára. Az MTK-ban ősz óta már két válogatott versenyző, Szabó Márton és a korábban szintén Vácról érkező Bácskai Máté készült együtt, hozzájuk csatlakozik harmadikként Galambos. Vagyis a 2024-es olimpiáért dolgozó jelenleg hatfős keret fele a fővárosi klubnál is rendszeresen találkozhat majd. Ez felgyorsíthatja az összecsiszolódási folyamatokat. (Forrás és fotó: careersport.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments