A főpolgármester nem talált méltó ellenfélre

Kihívó nélkül maradt Erik Pauly, ő lesz az egyetlen induló jelölt a Donaueschingen vezető tisztségviselőjét kiválasztani hivatott szavazáson. A jelenleg is hivatalban lévő városvezető így tovább folytathatja 8 éve tartó munkásságát a Baden-Württemberg tartományban lévő kisváros élén.

A Duna forrásánál található német testvérvárosunkban, Donaueschingenben most hétvégén fognak szavazni a város vezetőjének kilétéről. A főpolgármesteri tisztséget ott 2014 óta Erik Pauly tölti be, aki megválasztásakor 55,6 százalékkal abszolút befutó lett a lakók körében. Hivatali ideje alatt pedig közreműködésével megerősítették a váci vezetéssel a testvérvárosi kapcsolatokat és partnere volt a két település viszonyát előremozdító törekvéseknek.

Legutóbb két vetélytárssal is meg kellett mérettetnie magát, ezúttal azonban nem talált méltó ellenfélre az immár 8 éve hivatalban levő helyi politikus. Hagyományosan a városháza postaládájánál ér véget a jelentkezési határidő, ahol a polgármester, Severin Graf és a választást vezető Daniela Bernhard a hivatal zárása előtt ellenőrzik, hogy van-e még jelentkező a városvezetői székre. Erik Pauly pontosan hat hetet várt arra a pillanatra, hogy megtudja: senki nem indul ellene a pozíció megszerzéséért. A főpolgármester választást december 19-én tartják meg. A városban és a hozzátartozó városrészekben összesen 17.453 fő jogosult leadni a voksát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments