A közgyűlés döntött a Sportkarácsony díjazottjairól

A Megyenap díjazottjai után a Pest megyei közgyűlés lerántotta a leplet azokról is, akiket az idei Sportkarácsonyon elismerésben részesítenek. Az elmúlt hetek romló járványügyi adatai miatt magát a rendezvényt nem szervezték meg, de a díjakat és az okleveleket alternatív módokon így is eljuttatják az érintetteknek.

Pest Megye Közgyűlése minden évben elismeri a kiemelkedő eredményeket és díjazza a megye legjobb sportolóit. Ez alól az idei esztendő se jelentett kivételt, a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére ez alkalommal is bőséges választási lehetőség adódott a szervezők előtt valamennyi kategóriában. A Sportkarácsony Vác számára is mindig az év egyik kiemelkedő eseménye, hiszen rendre elismerésben részesülnek városunk jeles személyiségei is.

Az év váci díjazottjai:

A döntéshozók az év edzője elismerésben részesítették a Váci Reménység Egyesület atléta edzőjét, Magyari Zoltánt, akinek a tanítványai kiválóan szerepelnek az országos és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon dobó számokban. Ezt bizonyítja számtalan magyar bajnoki érmük, helyezésük. Tanítványai közül hatan tagjai a különböző korosztályos válogatottnak. Csoportjában együtt edzenek ép és para versenyzők. A 2021. év legnagyobb sikerét Szőllősi István para atléta érte el, aki a Paralimpián, Tokióban ötödik helyezést ért el súlylökésben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

De nem csak a mestert ismerték el a tokiói eredmények miatt. Speciális sportágak kategóriában az év legjobb Pest Megyei sportolója I. díj elismerésben részesült Szőllősi István is. A para atléta a Paralimpián szerzett ötödik helyezésén túl 2021-ben három „Grand Prix” versenyen vett részt, ahonnan két éremmel tért haza.

Szintén atlétikai eredményeiért a közgyűlés az általános iskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója I. díjjal ismerte el Illyés Gréta atlétát, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóját. Gréta sikereit gerelyhajításban érte el. A 2021. évben korosztályának országos bajnoka lett. Számos hazai versenyen a dobogó legfelső fokára állt. A 2021. év U16-os ranglista első helyén végzett.
Valamint ezen kategória harmadik helyezését Birkás Bíborka versenytáncos, a TAZE TSE versenyzője kapta. A Magyar Látvány Táncsport Szövetség Észak-Magyarországi kvalifikációs bajnokságon első, a Magyar Bajnokságon harmadik helyezést szerzett. A World Artistic Dance Federation International Open Press Dance Cup nemzetközi megmérettetésen arany érmet nyert.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Városunk egyesületének ítélték még a speciális sportágak kategóriában az év legeredményesebb Pest megyei sportszervezete díjat is. A Váci reménység egyesület atlétikai szakosztályában ép és para atléták együtt végzik edzéseiket, példamutatóan segítik egymást. Egyedülállóan az országban integrált versenyeket rendeznek. Az egyesület négy para atlétája vett részt 2021-ben „Grand Prix” versenyeken és négyen képviselték hazánkat Bydgoszcz-ban az Európa-bajnokságon. A Tokyo2020 Paralimpián Szőllősi István súlylökés versenyszámban ötödik helyezést ért el. Az egyesület legeredményesebb versenyzői Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika, Nagy Ambrus és Szőllősi István.

Végül a férfi utánpótlás korosztályban az év legjobb Pest megyei sportolója elismerésben Sellyei Csanád kajak-kenu versenyzőt, a Váci Kajak-Kenu SE sportolóját részesítették. Csanád az idei utánpótlás kajak-kenu maratoni világbajnokságon kajak egyes és kettes versenyszámban is aranyérmes lett, valamint az Európa-bajnokságon kajak egyesben szintén a dobogó legfelső fokára állt. (Forrás: pestmegye.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments