A Vácon és Vác környékén élőknek is segít a kormány Rétvári Bence szerint

A kormány nyugdíjasokat, munkavállalókat, családosokat és fiatalokat érintő döntéseiről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délután Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselője. Mint elmondta: az elmúlt év senkinek sem volt könnyű, hiszen a járvány miatt sok minden bizonytalanságba került, amit korábban biztosnak hittünk.

„Amikor egy ilyen helyzetben minden ország nehézségekkel küzd, akkor nem mindegy a Vácon és Vác környékén élőknek sem, hogy a kormányuk milyen döntéseket hoz. Láthatunk példát a válságkezelésre 2010 előtt is, ugyanakkor a kormány egyértelműen úgy döntött, hogy nem azt a fajta modellt kívánja folytatni. Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra” – mondta.

Kiemelte: január 1-jétől olyan intézkedések lépnek életbe, olyan jogszabályváltozások történtek, amelyek egyértelműen segítséget jelentenek mind az időseknek, a munkavállalóknak, a családoknak és a fiataloknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Rétvár Bence felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyeket az elmúlt időszakban hoztak. Kiemelte a nyugdíjprémiumot, a 13. havi nyugdíjat, az SZJA visszatérítést, a minimálbér emelkedését. Emlékeztetett rá, hogy 2010 előtt sokkal kisebb léptékben nőttek a fizetések, nem volt adó visszatérítés és annyi adókedvezmény, amely a Fidesz-KDNP kormányzása alatt.

„Ha megnézzük az átlagbér vásárlóerejét, hogy 2010-ben és 2021-ben mire volt elég a legalapvetőbb élelmiszer tekintetében, akkor elmondhatjuk, hogy 2010-ben 496 doboz tejet lehetett venni egy átlagbérből, most 1070 dobozt” – mondta végül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments